avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozitare tichete masa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozitare tichete masa

Buna ziua,

Ieri a aparut ordonanta care vine si modifica codul fiscal in ceea ce privesc impozitele. Pana la urma tichetele de masa se impoziteaza cu 16 %, impozit suportat de catre cine, angajat sau angajator?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leovigild , utilizator 10:39, 5 Iulie 2010
Persoana fizica datoreaza pentru veniturile respective impozitul pe venitul din salarii.
Da. Dar practic cum se face acest lucru? Contabil si fiscal.
DEOCAMDATA NU STIM ...ASTEPTAM NORMELE...CERT E CA SUMA SE INCLUDE IN VENIT DE NATURA SALARIALA CEEA CE INSEAMNA CA SE VA TRECE PE STAT.....SUNT INTERSATA SI EU DE ACEST SUBIECT...ASTEPTAM SI ALTE PARERI
Pai, daca va fi o cheltuiala nedeductibila pentru angajator, cum ar putea sa fie impozitata si la salariat? Beneficii asimilate veniturilor din salarii ar fi fost daca cheltuiala era deductibila la angajator dar, in conditiile date, oare cum poti considera ca bucata aia de hartie, bon valoric after all, poate fi considerata moneda ca sa fie impozitata si la angajator si la salariat (s-ar impozita in mod normal si si, daca s-ar transforma acea valoare in lei si s-ar adauga la salariu, exact ca o crestere salariala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare prime paste Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Sub ce forma ar trebui sa dea angajatorul prima angajatilor de Paste.(sa se impoziteze mai putin) Sub forma tichetelor cadou , am inteles ca se ... (vezi toată discuția)
Factura pe numele salariatului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Un salariat face cursuri de engleza si i-a fost intocmita factura pe numele lui, nu al firmei, factura nu contine tva. Pot sa o inreg. in ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pentru masa calda zilnica oferita angajatilor gundhardt gundhardt Ce solutie exista in situatia in care angajatorul intentioneaza sa ofere jumatate din nr. tichetelor de masa la care are dreptul un angajat + o masa calda ... (vezi toată discuția)