avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CEDO
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CEDO

Pot trimite dosarul la Cedo pentru "anulare partiala si absoluta " a actului meu de proprietate? Mentionez ca am pierdut un proces care a durat mai bine de 4 ani. Ma incadrez cu asa ceva penntru Cedo? Am nevoie de avocat sau ma pot descurca si singura? (cunosc engleza f. bine)
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 16:20, 24 Iunie 2010
Plangerile individuale adresate CEDO trebuie sa aiba ca obiect încălcări ale unor drepturi şi libertăţi prevazute de Conventia europeana a drepturilor omului. Cererea va fi considerată vadit nefondată, dacă se dovedeşte absenţa unei violări a Convenţiei, astfel încât cererea va fi respinsă ca inadmisibilă.

Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne unei cereri. Aceasta presupune ca persoana respectivă să fi sesizat cea mai înaltă jurisdicţie competentă, cu respectarea regulilor şi a termenelor de procedură.

Termenul în care poate fi sesizată este de 6 luni de la data deciziei interne definitive. Termenul de 6 luni curge de la data la care autoritatea naţională competentă cea mai înaltă şi-a pronunţat decizia (dacă plângerea se referă la o condamnare, termenul curge de la pronunţarea hotărârii finale în ordinea normală a căilor de atac şi nu de la respingerea ulterioară a unei eventuale cereri de revizuire). Dacă se depăşeşte acest termen, Curtea nu mai poate examina plângerea.

Cel mai indicat este sa luati legatura cu un avocat, care va poate oferi un ajutor profesionist,nefiind suficienta cunoasterea limbii engleze,fie si la un nivel avansat.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la cedo luciamanta luciamanta Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere/plangere pentru CEDO (cauza plangerii: plata drepturilor salariale constand in suplimentul postului). Va ... (vezi toată discuția)
Cedo anju anju Care este modalitatea de sesizare a CEDO in condițiile dispunerii unei soluții de către ICCJ ? (vezi toată discuția)
Rog raspuns. ContSters87210 ContSters87210 In contencios, daca am pierdut la tribunal si curtea de apel, mai pot face recurs si la inalta curte de casatie si justitie, sau doar la c.e.d.o.? (vezi toată discuția)