avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere pentru minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere pentru minor

care este procedura de sistare la majorat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:14, 20 Iulie 2010
daca persoana pentru care datorati intretinerea a devenit majora nu se mai plateste pensia de intretinere. pentru acest lucru nu exista o procedura speciala de sistare. daca insa, urmeaza o institutie de invatamint(facultate de exemplu) se va plati pensia de intretinere pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 ani, cu conditia ca persoana sa nu aibe alte venituri.
nu cumva ar trebui ca beneficiarul-copilul sa MA ACTIONEZE personal in justitie pentru plata pensiei de intretinere din cauza faptului ca mama lui nu mai poate fi primitoare de pensie pentru intretinerea minorului?
daca beneficiarul pensiei de intretinere devine major si se afla intr-unul din cazurile in care beneficiaza de aceasta, dupa implinirea virstei de 18 ani puteti achita direct acestuia suma stabilita cu titlu de pensie de intretinere.
Nu trebuie sa achitati pensie de intretinere dupa implinirea varstei de 18 ani. Daca fiica/fiul dumneavoastra urmeaza cursurile unei institutii de zi trebuie sa promoveze personal o actiune pentru stabilire pensie intretinere major.
daca copilul este la scoala pensia se plateste pana termina scoala., dupa care nu ii mai platiti.

Alte discuții în legătură

Continuitate pensie intretinere mihai_s mihai_s Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)