Tatal meu a cumparat un pamant in urma cu foarte multi ani(cca 60).L-a cumparat direct de la proprietar,facand un act de mana.Intre timp tatal meu a decedat.Din pacate nu stiu mai multe amanunte,decat ca mai sunt persoane in viata (apropiati)care cunosc cum s-au derulat lucrurile.Mentionez ca tata nu a intreprins nimic dupa revolutie pentru a reintra in posesia terenului.Mai am vreo sansa sa intru in posesia acestui teren?Ce trebuie sa fac?
Multumesc.
hunul
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
contractul de mana este foarte valabil,intradevar daca acel teren sa vandut catre altcineva in timpul aceasta si sa trecut la intabulare nu se mai poate face nimic decat tragerea la raspundere al vanzatorului,dar daca vanzatorul nu a vandut-o altei persoane,,,,,aveti posibilitatea ca sa cereti in instantza(in cel mai rau caz) trecerea terenului pe mostenitori(mama dv)etc.acum depinde si de contractul facut,trebuie sa contina mai multe date ce sant necesare in contract,,,,,,data,pret,etc
Puteti solicita instantei o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, pe baza acelei chitante de mana.
Daca nu si-a intabulat altcineva intre timp dreptul de proprietate, aveti toate sansele.
Pamant
Pherry
Am urmatoarea problema cu privire la un pamant. Parintii mei au cumparat un pamant cu casa (1000 m2) acum mai bine de 20 de ani. Dupa aproximativ 10 ani tatal ... (vezi toată discuția)