avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Sunt divortat din anul 1997, copilul este la mama, am trimis pensie de intretinere prin mandat postal cu confirmare de primire pana in anul 2004, de atunci am ajuns la un acord cu fosta sotie sa nu mai trimit postal ci sa cumpar sau sa dau bani copilului dupa nevoi si posibilitatea mea...pana acum vreo trei luni cand nu am mai putut da bani ( criza, lipsa serviciu....etc), poate fosta sotie sa ma dea in judecata si pt perioada cand nu am trimis cu mandat bani ? ( copilul face in noiembrie 18 ani)....
Va multumesc anticipat si astept un sfat !!!!!
Cel mai recent răspuns: Anjelique , utilizator 23:55, 29 Iunie 2010
Sincer cam da, asta adac vrea sa va faca rau. Cel mai bine e sa discutati cu fosta dumneavoastra sotie si sa ajungeti la un acord, pentru ultimele trei luni si pentru lunile care au mai ramas pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului, avand in vedere situatia economica in care v-ati aflat, cred ca tot fata in fata trebuie sa rezolvati problema. Tatal copilului o sa ramaneti mereu, sprijin pentru copil trebuie sa fiti nu numai material. Pana la urma cel mai important e relatia cu copilul dumneavoastra. Pentru asta merita sa luptati. Nu chiar tot se rezolva in instanta fuga.

Cu stima

Angela
Multumesc f mult pentru raspuns, asa este, daca vrea sa-mi faca rau, dar eu am multi martori, profesori de meditatie, vecini, prieteni....si pana la urma chiar fiimea , nu poate sa spuna ca nu o ajut....o sa vad in ce "ape se scalda exa" ....inca odata multumesc !!!!!=D>
Eu nu cred ca ati fost atat de naiv incat sa nu mai trimiteti bani prin mandat postal , pur si simplu cred ca nu ati mai vrut sau nu ati mai putut sa trimiteti . In ceea ce priveste ca fosta sotie v-a spus sa nu mai trimiteti postal sau ca a negociat cu dumneavoastra cuantumul pensiei iarasi este ceva stufos , noi mamele nu prea acceptam asa ceva si asa sumele sunt derizorii si fostii soti nu picura nimic mai mult pe deasupra sumei stabilita in instanta . Neplata a minimum doua luni consecutive a pensiei de intretinere se considera abandon de familie prevazut de art.305 alineatul 1 litera C Cod Penal , iar fosta sotie va poate da in judecata si pentru perioada in care nu ati mai trimis banii cu mandat .
"noi mamele nu prea acceptam asa ceva si asa sumele sunt derizorii si fostii soti nu picura nimic mai mult pe deasupra sumei stabilita in instanta "


Eu am "picurat" mult peste suma ce ar fi stabilit-o instanta, de aceea am cazut de acord cu exa sa-i platesc copilului personal si nu sa-i cheltuiasca ea cu actualul iubit....dar o sa tin cont de parerea "mamei" Anjelique....X-(
Imi pare rau ca va razboiti cu mine , raspunsul l-ati dat acuma tot dumneavoastra , in momentul in care ati simtit ca fosta sotie are un iubit ati sistat si plata pensiei de intretinetre , in 99 % din cazuri se intampla asta . Intotdeauna copiii sunt cei ce sufera in urma divortului parintilor , sunt folositi ca arme de atac si e pacat si dureros .Eu v-am dat un sfat foarte bun , v-am prevenit pentru ceea ce va asteapta asa ca ati face bine sa trimiteti in continuare banii dar numai cu dovada ca i-ati trimis , iar daca fiica dumneavoastra v-a opta sa mearga si la universitate v-a trebui sa o sustineti si in continuare , sistarea platii de intretinere nu se va sista fix la 18 ani daca ea face dovada ca studiaza . Si inca ceva ... eu sunt cu adevarat mama nu intre ghilimele , am doi fii ... Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major frezii frezii Buna ziua,baiatul prietenului meu a implinit 18 ani.Pana acum,platea pensia alimentara intr-un cont deschis pe numele fostei sotii.Cum poate proceda de acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)