Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de somaj?

Buna ziua! Am întâlnit următoarea situatie: Un angajat cu contract individual de munca pe perioada determinata începând cu data de 01.05.2009 (in aceasta perioada i s-a prelungit CIM cu cate 3 luni pana pe data de 01.07.2010) poate beneficia de ajutorul de somaj? La data de 01.07.2010 i se incheie contractul individual de munca pe motic ca nu i s-a mai prelungit contractul de munca. In aceasta situatie poate beneficia de somaj? Si va rog frumos sa imi daiti si mie o reglementare legala care vorbeste despre aceasta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 09:34, 30 Iunie 2010
Art. 56j din CM, iar angajatul trebuie sa aiba lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta sorri sorri Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata? Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil & cim perioada determinata Viviana_C Viviana_C Buna ziua! Am o intrebare: Persona X are contractul de munca pe perioada determinata pana la data de 13.12.2009. Incepand cu data de 01.05.2009 a prezentat ... (vezi toată discuția)
Contract perioda determinata-somaj Varga Diana Varga Diana Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)