avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Compensare 6 saptamani
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Compensare 6 saptamani

Compensarea diferentei dintre salariul de baza si indemnizatia de maternitate pentru minim sase saptamani este un drept de natura salariala impozabil? Daca da, acesta se poate acorda in perioada in care salariata este in concediu de sarcina si lauzie, respectiv ingrijire copil, cand contractul de munca este suspendat?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ana M Eliade , utilizator 12:10, 30 Iunie 2010
CCMUNN 2007-2010
ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
De unde deduc ca aceasta compensare se acorda doar in perioada in care salariata este in concediu de maternitate; si da, este un venit de natura salariala (se retin toate taxele)

In acest caz, cum se completeaza declaratia de somaj unde orele apar suspendate si, in consecinta, baza de calcul ar trebui sa fie zero?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonusul pentru nastere este acelasi lucru cu salariu mediu dat de unitate? nicoleta1987 nicoleta1987 buna ziua, am aflat ca la noi la unitate se dau niste bonusuri pentru situatii speciale(nastere, casatorie, deces).o sa depun si eu o cerere pt acest bonus, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 08 Vioreld Vioreld Buna ziua. Am o salariata care mi-a adus un concediu de sarcina si lauzie. Am inteles ca se plateste 85% si se suporta de FNUASS. Cum procedez cu compensarea ... (vezi toată discuția)
Cic2 daca cic1 expira cu o luna inainte de nasterea celui de-al doilea copil nerantula nerantula Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - am un copil de 1 an si 4 luni, CIC_1 expira la data de 16.09.2010 - sunt insarcinata cu al doilea copil, care ... (vezi toată discuția)