avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... m am certat cu o vecina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

m am certat cu o vecina

acum 3 luni m am certat cu o vecina pentru ca fiul ei avea sa i dea fiului meu 400 ron,aceasta s a dus la sectia de poltie si a mintit ca eu i am luat telefonul fiului ei,jur ca nu este adevarat.am fost chemata la politie si am dat declaratie ,am scris exact cum s a imtamplat,declaratia fiind data la sectorist,acum o saptamana am fost chemat de un politist de la cercetari penale(telefonic)sa ma duc pt complectare la declaratie si nu m am dus.ce pot sa fac ca sa arat ca totul este o minciuna,si oare am sa patesc ceva?va rog sa mi raspundeti deoarece nu mai am liniste,nu mai pot sa dorm noptile.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 19:25, 4 Iulie 2010
Trebuie vazut exact continutul plangerii si contextul in care se afirma in plangere ca ati fi luat telefonul .Neprezentarea dvs. la organele de cercetare penala in data in care a fost citata nu este o solutie pentru ca da nastere la suspiciunea vinovatiei si a sustragerii de la cercetari.
Drept urmare angajati avocat si mergeti insotita de el la urmatoarea declaratie.
de regula,in lipsa unor martori nu poate nici ei si nici dv sa probati acest lucru(fiul dv ca i-ar fi dat bani si nici ei ca ia-ti fi luat telefonul)deci in concluzie nu se intampla nimic ,banuiesc ca fiecare ramane in forma actuala a situatiei sau a pagubei
in primul rand trebuie sa cooperati cu organele de cercetare.sa va prezentati ori de cate ori sunteti chemata,sa relatati adevarul.mergeti chiar maine dimineata si luati legatura cu Ofiterul care va chemat sa completati declaratia.Pentru ca sa primti un raspuns clar,trebuie sa dati mai multe detalii.au fost martori de fata?sa petrecut afara sau intr-o incapere?daca nu au fost martori si nu ati produs scandal public,eu personal nu cred ca fapta se incadreaza in penal.dar,daca sa petrecut in spatiul public,daca exista doi martori care sa sustina cai-ati luat cu forta telefonul,atunci fapta se numeste talharie si se pedepseste grav.
discutia a avut loc pe strada pe care locuim,dar va jur ca nu am luat nici un telefon si nimik altceva,a fost doar un schimb de replici.
nu trebuie sa fiu chemata prin citatie?
Citarea se poate face si prin nota telefonica-art.175 al.1 c.proc.pen.;)

Alte discuții în legătură

Dosar penal qeruta qeruta buna sera am depus 2 plangeri la poltie dosarele au fost trimse la parchet pe data de 20 octombrie2010.de la politie mi sa spus ca i sa facut dosare penale ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - urgent ramiha ramiha Buna ziua, Este posibil sa fii sub urmarire penala fara a ti se aduce la cunostinta acest lucru si fara ca macar sa stii de ce esti invinuit? Cum poti afla ... (vezi toată discuția)