avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificari in apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificari in apartament

Buna ziua

Caut raspunsuri aici pentru ca am gasit rezolvari foarte bune la alte probleme.As dori sa sparg un perete in apartament care nu este de rezistenta.Stie cineva care sunt pasii care trebuie urmati?Stiu ca am nevoie de un arhitect care sa faca proiectul.Daca cunoasteti un astfel de expert as ramane recunoscatoare.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:17, 6 Iulie 2010
La primarie trebuie sa cereti autorizatie de constructie.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
elga50, moderator
Pentru modificarile preconizate in apartament va trebuie si autorizatia primariei.Iata ce spune Legea 230/2007:
"Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor constructive, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari.
Art. 12. - Zidurile dintre apartamentele sau spaţiile alăturate, care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii şi din proprietatea comună, pot fi reamplasate prin acordul dintre proprietarii apartamentelor sau spaţiilor respective, pe baza autorizaţiei de modificare a construcţiei, eliberată de autoritatea publică locală şi cu înştiinţarea asociaţiei. Zidurile dintre apartamente sau spaţii şi proprietatea comună care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, în baza hotărârii majorităţii proprietarilor şi a autorizaţiei de modificare a construcţiei, eliberată de autoritatea publică locală.
Buna seara,
In primul rand trebuie sa solicitati de la primaria de care apartineti, certificatul de urbanism. Pentru a obtine acest certificat va trebuie:
- cerere tip de la primarie
- copie dupa BI/CI,
- copie dupa actul de proprietate al apartamentului,
- doua planuri cadastrale 1:2000 (in copie),
- doua palnuri cadastrale 1:500 (in copie),
- schita apartamentului (anexa la contract) in doua exemplare, un exemplar cu compartimentarea apartamentului si una pe care sa marcati zidul pe care vreti sa il daramati.
- plata unei taxe (nu este mare, dar nu imi mai amintesc valoarea ei, va spun cei de acolo).
Certificatul de urbanism il obtineti in 30 zile de la depunerea solicitarii.
Dupa acea incepe "distractia" . Nu pot sa va spun exact ce va mai trebuie, pentru ca depinde de la primarie la primarie.
In certificatul de urbanism va va spune ce mai trebuie sa faceti, ce avize va mai trebuie si de unde.
In mare, trebuie aviz de la Agentia pentru Protectia Mediului(o prostie dar asa spune legea), aviz de la salubritate (cu care trebuie incheiat un contract), expertiza facuta de Inspectoratul Teritorial in constructii, aviz de la proiectantul blocului, dovada ca ati inregistrat proiectul la Ordinul arhitectilor (alta prostie). Puteti apela la un arhitect, la un expert in constructii care are competente in a expertiza si a face proiecte.
Fara proiect nu puteti cere niciun aviz. Toti vor proiectul, deci...intai faceti proiectul.
Dupa cum v-am spus trebuie sa aveti intai certificatul de urbanism care este valabil 12 luni dar care nu va permite sa daramati.
Important este sa aveti nervi tari si bani.
Succes
In conditiile expuse de "dianami"( care de altfel, sunt corecte) eu as lasa balta daramarea zidului si m-as apuca sa construiesc o casa.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari Alexandru_cor Alexandru_cor Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor? locatar11 locatar11 Buna seara, Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui. ... (vezi toată discuția)
Inchiderea holului comun celor 2 apartamente, in deplin acord de catre mine ca proprietar si proprietarul apartamentului vecin DoKul DoKul Ce pasi trebuie urmati pentru a inchide acel hol comun cu o usa pe care s-o folosim atat eu cat si vecinul din fata?...avand in vedere ca nici-un alt vecin ... (vezi toată discuția)