avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire cand esti implicat intr-un eveniment ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara

M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost vinovat.un cetatean ungar a intrat la un semafor in spatele masinii avariind-o.Mentionez ca eu am asigurare rca si casco la asirom plus carte verde dar nu a fost din vina mea accidentul .am o dovada de la politia din ungaria, intrucat am chemat politia la accident, care mi-a dat-o spre am servi la recuperarea banilor ,mi-au zis si o copie dupa cartea verde a cetateanului ungar vinovat.Spuneti-mi care e procedura de reparare a masinii mele ?la ce asigurator ma adresez ,cel vinovat are asigurarea la allianz hu.multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ro_Ger , utilizator 19:50, 31 August 2010
Daca sunteti in tara, adresati-va Allianz.ro.Daca masina nu este transportabila, si este inca in Hu, adresati-va Allianz.hu.Daca ati reparat masina acolo, avizati dauna RCA in tara, avand toate documentele si veti fi despagubit.Ati avut "norocul" ca RCA-ul sa fie al corespondentului roman din grupul Az.
ma aflu in italia si nu intentionez sa ma intorc curand in romania,ce se poate face in cazul asta?? masina e lovita in spate si pot circula cu ea.
De ce documente am nevoie mai exact ?am fost aici in italia la allianz si mi-a zis sa ma adresez asiguratorului meu ,respectiv asirom ca ei imi despagubesc cumva si isi recupereaza dauna de la vinovat.
Este si asta o solutie, mai comoda, care presupune apelarea la polita casco, deci pierderea reducerii primei la reinnoire.Trebuie sa avizati dauna si sa conveniti telefonic asupra pasilor de urmat.(documente,fotografii,constatare, etc.)
Cel mai bine este sa o reparati pe CASCO si apoi se vor ocupa ei de recuperarea banilor de la asiguratorul RCA.

Alte discuții în legătură

Incredibil dar adevarat norck norck acum 2 luni am avut un accident in care eu sunt pagubitul. a venit politia si mi-a fost recomandat ca mergem sa facem intelegere amiabila (pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Refuz predare copii acte elutza elutza Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: in data de 18 iunie a.c. tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier, exclusiv cu daune materiale. ... (vezi toată discuția)