avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire cand esti implicat intr-un eveniment ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara

M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost vinovat.un cetatean ungar a intrat la un semafor in spatele masinii avariind-o.Mentionez ca eu am asigurare rca si casco la asirom plus carte verde dar nu a fost din vina mea accidentul .am o dovada de la politia din ungaria, intrucat am chemat politia la accident, care mi-a dat-o spre am servi la recuperarea banilor ,mi-au zis si o copie dupa cartea verde a cetateanului ungar vinovat.Spuneti-mi care e procedura de reparare a masinii mele ?la ce asigurator ma adresez ,cel vinovat are asigurarea la allianz hu.multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ro_Ger , utilizator 19:50, 31 August 2010
Cum as putea sa deschid dosar de dauna pe CASCO,eu neavand aceasta polita?
Ceea ce nu pot intelege este, de ce dureaza atat de mult trimiterea procesului verbal de stabilire a vinovatiei de catre politia ungara, in cazul unui accident tipic destul de clar si anume, lovitura din spate ,pe autostrada. In aceasta situatie este clar ca cel care ma lovit,in timp ce eu rulam pe sosea cu 80-90 km/h, este vinovat.Accidentul a avut loc in jurul orei 3 dimineata si cred (mai mult ca sigur) ca ,soferul maghiar a adormit la volan.
Repet, si politia de la fata locului a fost de acord ca soferul maghiar a fost de vina ,dar din ce motive nu am primit pana acum pv. cu stabilirea vinovatiei nici eu personal nici cei de la Allianz HU.,dupa aproape 2 luni de la producerea evenimentului rutier.Nu exista termene clare in asemenea situatii?Intreb, deoarece incep sa ma tem de eventuale aranjamente ,ale soferului maghiar .
Daca din motive de teama nu ati procedat cum v-am sfatuit(declaratia), cel putin insistati zilnic la asigurator (telefon, SMS, email) pentru a se urgenta procedura.
Multumesc mult pentru raspuns ,am tot incercat si cu asiguratorul (Allianz Tiriac) si am sa mai incerc ,insa ei la randul lor astapta de la Allianz HU ,hartiile care sa confirme vinovatia in cazul acestui accident. Iar aceste hartii, sau proces verbal ,trebuie sa-l trimita politia ungara ,fie mie personal, fie asiguratorului,insa in cele aproape 60 de zile trecute de la accident ,nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredibil dar adevarat norck norck acum 2 luni am avut un accident in care eu sunt pagubitul. a venit politia si mi-a fost recomandat ca mergem sa facem intelegere amiabila (pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Refuz predare copii acte elutza elutza Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: in data de 18 iunie a.c. tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier, exclusiv cu daune materiale. ... (vezi toată discuția)