avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract peste 30 de zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract peste 30 de zile

Un sfat va rog!
Azi se implinesc 30 de zile de cand contractul de munca mi-a fost suspendat pentru cercetare disciplinara. In urma cu 2 saptamani m-am prezentat pentru cercetarea disciplinara si nici pana in ziua de azi nu s-a luat o decizie. Motivul suspendarii a fost mai mult decat aberant si anume ca am lipsit o zi de la serviciu fara acordul scris al directorului general acord pe care nu a vrut sa mi-l dea desi facusem o cerere in care solicitasem cateva zile de concediu fara plata pentru elaborarea lucrarii de disertatie, cerere ce a stat o saptamana la el pe birou fara o semneze, mentionez ca in acea firma secretara nu elibereaza numere de inregistrare fara acordul directorului general si astfel aceasta cerere nu avea nici un numar, intre timp trimitandu-i si un e-mail pentru mai multa siguranta.
Am sunat sa aflu ce decizie s-a luat in urma cercetarii si mi s-a spus ca nu s-a luat nici o decizie. In cadrul cercetarii disciplinare eu mi-am sustinut punctul de vedere, situatie ce i-a deranjat in mod evident, fiind acuzata ca am avut un comportament necuviincios la adresa conducerii, mai exact ca mi-am permis sa il contrazic.
Eu consider ca nu am gresit in nici un fel, ca mi-am respectat intocmai atributiunile de serviciu. Mentionez ca in perioada in care am fost angajata ni s-a impus sa semnam pentru concediu fara plata si pentru somaj tehnic desi noi ne desfasuram activitatea normal ca sa fie scutit de taxe la stat.
Dupa situatia de fata nu imi mai doresc nici un fel de colaborarea cu aceasta firma din care toti cei care au plecat au plecat numai cu desfaceri disciplinare desi nu aveau nici o vina.
Cum ar trebui sa procedez in continuare ? Durata legala de cercetare se incheie azi.
Ar trebui sa le fac o notificare ceva? Sa fac plangere la ITM, la Fisc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 7 Iulie 2010
Deşi legea nu prevede durata maximă a suspendării contractului individual de muncă în temeiul art. 52 alin. (1) lit. a) din Codul muncii, se poate aprecia totuşi că durata suspendarii poate fi de 30 de zile , deoarece angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare.

Depuneti o sesizare la ITM.
Din Codul Muncii

ART. 268 (1) Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în forma scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunostinta despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) Sub sancţiunea nulităţii absolute, în decizie se cuprind în mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apărările formulate de salariat în timpul cercetării disciplinare prealabile sau motivele pentru care, în condiţiile prevăzute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuată cercetarea;
d) temeiul de drept în baza căruia sancţiunea disciplinară se aplica;
e) termenul în care sancţiunea poate fi contestată;
f) instanta competenta la care sancţiunea poate fi contestată.
(3) Decizia de sancţionare se comunica salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării.
(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, în caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau resedinta comunicată de acesta.
(5) Decizia de sancţionare poate fi contestată de salariat la instanţele judecătoreşti competente în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării.
Multumesc mult pentru raspuns!
Intre timp am primit comunicarea inregistrata cu data de 2.07 si la mine a ajuns abia pe 06.07, in care mi se aducea la cunostiinta incetarea contractului de munca cu art 61, lit a), aducand niste argumente aberante de genul ca raspunsurile la cercetarea disciplinara nu au fost concludente,mentionez ca intre timp din presedintele din comisia de cercetare a fost schimbat pentru ca nu a vrut sa ia parte la mizeriile lor.
Nu vreau sa las lucrurile asa pentru ca dreptatea e de partea mea si pentru ca nu am acceptat scalvismul la care sunt supusi angajatii in aceste conditii de criza.
Ce ar trebui sa fac?
Din data de 06.07.2010 , aveti la dispozitie un termen de 30 de zile pentru a depune contestatie impotriva deciziei de concediere.
Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati la firma romaneasca si detasati in strainatate AldonaMihaila AldonaMihaila Buna ziua, Avem mai multi angajati la o firma romaneasca si au detasare in Spania. Unul dintre angajati ne-a anuntat in data de 26.02.2018 ca paraseste ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Caz-propuneri de rezolvare? deea_nov deea_nov Avem urmatorul caz: Angajatul e surprins de director dormind la locul de munca. Directorul il trimite acasa si intocmeste un referat caruia i se da un numar ... (vezi toată discuția)