avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatia clientului fata de avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatia clientului fata de avocat

Avocatul meu a depus la primul termen delegatia fara ca eu sa semnez cu el contractul de asistenta juridica si fara sa mi spuna onorariul.Nu stiam ca imi va cere 1.000 euro.M-as mai fi dus si la altii daca stiam.Acum ma obliga sa platesc deoarece a depus delegatia la dosar in instanta si stie ca trebuie redactata TRANZACTIA intre parti, deoarece s-a ajuns la un acord.Ce sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoleta1975 , utilizator 17:42, 6 Iulie 2010
Obligatia era de a incheia intai contractul de asistenta juridica si abia apoi, in baza acestui contract se elibera delegatia de reprezentare. Puteti refuza sa semnati contractul de asistenta...nimeni nu va poate obliga.
Mai puteti sa aduceti la cunostinta instantei, la termenul de judecata, ca nu ati incheiat un contract de asistenta juridica cu respectivul avocat si ca nu intelegeti sa-l angajati, acesta abuziv depunand delegatie in dosar.
Va mai puteti prezenta la termen cu un alt avocat (cu care sa aveti incheiat contract de asistenta juridica).
Succes.
av.M.Hornea
Chiar daca ar fi existat contract de asistenta juridica, dupa mai multe termene de reprezentare, contractul se poate rezilia la cererea dvs.daca ati fi fost nemultumit. Dar daca nu este contract.. nu are nici o treaba instanta in raporturile dvs cu avocatul.
Cel mai bine este sa discutati cu avocatul , pentru a intelege. Daca nu... la termenul urmator va adresati dvs,. instantei si spuneti ca nu exista nici un raport contractal cu avocatul si nu doriti sa va reprezinte.
Este neplacut ca se mai intampla asa, dar din pacate se intampla... Avocatul este cel care a riscat de aceasta data...
Avocatul ma ameninta ca a depus deja delegatia si ca s-a prezentat la primul termen.
Zice ca in delegatie era scris ca ma reprezinta conform contractului de asistenta nr... din data...
DAR EU NU AM SEMNAT NIMIC!!!!
Ramasese ca imi trimite prin fax contractul la semnat dar nu mi l-a trimis nici azi.
In schimb imi cere banii pentru onorariu.
Imi poate crea probleme daca nu accepta o negociere a onorariului?
Trebuie sa-i platesc oricum o cifra pentru ca s-a prezentat si a cerut amanare...

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat nicoleta1975 nicoleta1975 Intr-un proces civil m-a reprezentat un avocat cu care nu am semnat nici o conventie de reprezentare juridica, fiind prieteni.S-a prezentat o asingura data si ... (vezi toată discuția)
Onorariul unui avocat nicoleta1975 nicoleta1975 Am un litigiu civil care nici macar nu a inceput intrucat s-a ajuns la un acord (o tranzactie) intre parti asistate de avocati.Nu s-a platit taxa de timbru iar ... (vezi toată discuția)
Viciu de procedura otto2007 otto2007 daca intr-un proces civil avocatul depune la dosar "delegatia" sau "imputernicirea" prin care poate reprezenta clientul respectiv si data pe care o poarta ... (vezi toată discuția)