avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... disponibilizari dispuse de guvernanti
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

disponibilizari dispuse de guvernanti

Luand in considerare prevederile Ordonantei 63/2010 pt. modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor masuri financiare, poate fi disponibilizata o mama care isi creste singura copilul? Legea nu o protejeaza deloc? In caz de o eventuala disponibilizare cum se poate apara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pasaportista , utilizator 17:23, 10 Iulie 2010
Buna ziua !
Din pacate , prin OUG 63/2010 nu se tine cont de niciun criteriu ,cel putin pana la aceasta data , astfel ca angajatorii sunt cei care decid ... Totusi cred ca o sa apara in foarte scurt timp si normele metodologice de aplicare in care sper sa fie trecute criteriile de operare a disponibilizarilor in domeniul bugetar .
Chiar ca sunteti optimist incurabil......scrie la sfarsitul Legrii 63/2010 ca trebuie sa apara norme metodologice?
si nicio alta lege nu o protejeaza?
lacramioara90 a scris:

si nicio alta lege nu o protejeaza?


Luati legatura cu sindicatul din care faceti parte. S-ar putea sa aiba niste criterii de disponibilizare care va pot ajuta.
Sindicatul isi poate exprima parerea numai in cazul unor disponibilizari colective, adica 10 persoane daca sunt 20-100 anjajati, 10% daca sunt peste 101 angajati, etc, dar un sef "inteligent" disponibilizeaza de cateva ori pe ani sub acest numar, astfel se evita si plata salariilor compensatorii, nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
ContSters48919, utilizator

Alte discuții în legătură

Disponibilizari florentin65 florentin65 Care este cadrul legal al disponibilizarilor din primarii si care este metodologia acestor disponibilizari? (vezi toată discuția)
Concediere pt motive ce nu tine de persoana salariatului biancad biancad In cazul in care o companie este nevoita sa renunte de exemplu la jumatate din posturile existente in cadrul unui departament datorita scaderii volumului de ... (vezi toată discuția)
Concedieri nelegale? redking redking Societatea comerciala unde lucram ne-a dat preaviz de 30 zile si mie si sotiei in care spune ca nu mai sunt locuri vacante, compatibile cu pregatirea ... (vezi toată discuția)