avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare

Am primit hotararea de la Tribunal pentru acordarea drepturilor salariale. Dupa perioada de 10 zile de recurs, dc nu imi sunt virati banii pe card cand ma pot duce la executor? A doua zi, dupa 3 zile...?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 15 Iulie 2010
Termenul de recurs curge de la data comunicarii hotararii si nu de la data pronuntarii ...faceti mai intai o cerere catre societate de a va achita drepturile banesti act la care veti atasa si o copie de pe hotararea judecatoaresca. In cazul in care in termen de 15 zile nu va veti primi banutii de la societatea debitoare ( cf art.83 din Lg nr.168/1999), va puteti adresa executorului judecatoresc .
In termen de 15 zile de la data depunerii cererii daca nu va primiti banii va puteti adresa si Parchetului cu o plangere penala impotriva angajatorului.
Multumesc.
De ce trebuie sa trimit societatii o copie dupa hotarare? Tribunalul nu le trimite si lor? Ei nu au primit, ca si mine, hotararea?
Ba da, dar conform art.277 Codul Muncii, partea interesata va face o cerere de executare catre angajator pentru punerea in executare a sentintei, chiar daca are dreptul la recurs angajatorul.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
ioana2525 a scris:

Multumesc.
De ce trebuie sa trimit societatii o copie dupa hotarare? Tribunalul nu le trimite si lor? Ei nu au primit, ca si mine, hotararea?


Posibil ca hotararea sa nu fie trimisa in aceeasi zi atat dvs , cat si angajatorului.
De aceea, la cerere atasati si copie de pe hotararea respectiva.

Alte discuții în legătură

Recuperare ContSters50658 ContSters50658 Dupa ce am castigat procesul cu angajatorul, pentru plata unor drepturi banesti, care sunt urmatorii pasi? Mentionez ca au trecut mai mult de 10 zile, timp ... (vezi toată discuția)
Scrisoare catre fostul angajator.... mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am o hotarare din partea tribunalului catre fostul angajator,privind plata drepturilor salariale,a expirat si perioada de recurs (10 zile) a ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire otto2007 otto2007 Buna ziua, am fost la tribunal, mi s-a spus de la arhiva ca dosarul este la semnat pt a pleca la Curtea de apel pt recursul inaintat de angajator. Pt. ... (vezi toată discuția)