avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scrisoare catre fostul angajator....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scrisoare catre fostul angajator....

Buna ziua! Am o hotarare din partea tribunalului catre fostul angajator,privind plata drepturilor salariale,a expirat si perioada de recurs (10 zile) a acestuia ,si a-si dori sa -i trimit o scrisoare pentru a-mi plati aceste drepturi.Imi puteti da un exeplu de astfel de cerere(scrisoare)? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 14:19, 2 Iunie 2010
Hotararea trebuie investita cu titlu executoriu. Cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depun la executorul judecatoresc (care are competenta teritoriala) care va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv.
Executarea silita poate fi directa sau in natura, de exemplu; ridicarea de la debitor a unui bun pe care il detine fara drept, demolarea unei constructii, evacuarea dintr-o locuinta etc., ori indirecta sau prin echivalent, constand in incasarea de catre creditor a unor sume banesti obtinute prin vanzarea bunurilor debitorului ori prin poprire.
Prin lege sunt reglementate si unele proceduri speciale de executare silita. Printre acestea se enumera reglementarile cu privire la executarea silita impotriva persoanelor fizice a platii impozitelor si a creantelor banesti ale persoanelor juridice.
L.C.

P.S. Exemplu cerere de executare silita [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
Laura Ciobeica, moderator
Dvs. aveti obligatia ca parte interesata, in momentul cand ati primit comunicarea sentintei care este definitiva si executorie sa adresati angajatorului o cerere de executare scrisa de dvs. de mana si in care practic reluati dispozitivul instantei(ce Hotaraste), o trimiteti prin posta cu valoare deschisa si asteptati 15 zile de la data cand va parvine confirmarea de primire.Daca nu se intampla nimic in acest timp, puteti face plangere penala pentru neexecutarea unei HJ si mergeti si la un executor si urmati pasii precizati de @Laura.Nu are importanta daca a facut sau nu recurs,trebuie sa execute sentinta de fond.
Răspunderea penală

ART. 277 Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
ART. 278 Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în munca a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.
ART. 279 (1) În cazul infracţiunilor prevăzute la art. 277 şi 278 acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea persoanei vătămate.
(2) Împăcarea părţilor inlatura răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata sometester sometester Am castigat un proces pe un litigiu de munca cu firma la care am fost angajat anterior. Astept sa faca recurs... Firma trebuie sa-mi plateasca cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Executare in cazul unui litigiu de munca StatVsBiserica StatVsBiserica Avem un caz aparte. http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009102735992/Actualitate/Mitropolia-Banatului-sfideaza-legile-Romaniei/Page-11.html ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale in urma unei hotarari judecatoresti MatusaVulpe MatusaVulpe Buna ziua, Am castigat in instanta un litigiu de munca, pentru care angajatorul este obligat sa ma repuna pe post, m-a repus fara sa semnez acte altele in ... (vezi toată discuția)