Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu Functia dintr-un contract individual de munca

Buna ziua am si eu o problema cu un angajator acolo unde lucrez eu, trebuia sa semnez cu ei un contract de munca si la functie trebuia sa fie trecut Operator Calculator pe postul care lucrez si cica au fost cu contractul la itm si la post sa fiu trecut pe specializarea de la diploma mea de bac mi se pare absurda chestia asta, ma poate sfatui cineva? Vreau sa stiu daca responsabila cu actele firmei nu vrea ea sa ma treaca asa pe postul ala sau este chiar de la itm?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:17, 13 Iulie 2010
Daca nu aveti specializare in domeniul operator calculatoare, are dreptate "responsabila cu actele firmei"...ca si cei de la ITM.

Cei de la ITM probabil ca nu pun accent pe egalitatea celor care termina un liceu de informatica si au diploma de operator calculatoare electronice sau/si a absolventilor facultatilor de Automatica calculatoare si Electronica ce se pot angaja tot pe un post de operator PC, cu cei care nu au nici un act doveditor al acestor studii.

Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
1. Am mai discutat pe acest forum despre acest aspect.
2. ITM face un exces de zel in acest caz. Poti sa fii operator pe calculator fara sa ai cursuri speciale, poti sa fii autodidact, cumperi carti si inveti.
3. Angajatorul dvs. sa treaca functia asa cum este ea in realitate, nu cum spune ITM, si daca ITM nu accepta cereti sa vi se spuna baza legala a refuzului (nu exista asa ceva).
4. Alta era problema daca era o functie care nu se putea invata din carti: medic, aviator, inginer constructor etc.
5. Angajatorul (nu ITM) este cel care poarta raspunderea angajarii pe post a unei persoane competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu o situatie, am un viitor ... oana.velicu oana.velicu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu o situatie, am un viitor angajat si nu stiu pe ce functie COR sa-l incadrez, o sa fie in departamentul IT, suport ... (vezi toată discuția)
Modalitate de incadrare in codul cor dcrst75 dcrst75 Buna ziua! Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema Mirel123 Mirel123 Am o Mare problema si am rugamintea ca cineva sa ma lumineze in acest forum .. Avem un contabil la firma . si acesta a fost instruit sa a-mi faca un contract ... (vezi toată discuția)