avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare cf. art 237 alin. 1 / Legea 31/1990...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare cf. art 237 alin. 1 / Legea 31/1990...

Buna ziua, am o societate dizolvata cf. 237(1) lit. b / L31/1990, asupra careia instanta s-a pronuntat in noiembrie anul trecut, sentinta devenita definitiva si irevocabila in data de 14.12.2010. Am inteles ca acum urmeaza sa se lichideze firma...intrebarea mea este cine numeste lichidatorul ? ... instanta sau ORC ??
Am fost la judecatorie in dosarul de dizolvare nu a fost mentionat nici un lichidator...........iar la ORC nu am aflat decat ca a fost admisa cererea de dsizolvare si s-a dispus inregistrarea in ORC a mentiunii dizolvarii si publicarea in MO pe cheltuiala titularului cererii ....
Unde ma adresez pentru a afla daca a fost numit un lichidator??.... numele lui...?? si in ce stadiu se afla societatea acum ??.....
Sentinta este def de la 14.12.2009 cred, nu 2010.
In termen de 3 luni de la data ramanerii def. a hotararii aveti obligatia de a solicita numirea unui lichidator, orice altă persoană interesată având dreptul de a solicita numirea lichidatorului în următoarele 3 luni. Competenţa de numire a lichidatorului aparţine secţiei comerciale a tribunalului în a cărui circumscripţie îşi are sediul comerciantul.
Dacă termenele succesive de 3 luni s-au împlinit fără să se solicite numirea unui lichidator, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului va solicita secţiei comerciale a tribunalului radierea societăţii comerciale.

Imi cer scuze, sentinta a ramas definitiva la 14.12.2009 . Va multumesc pentru raspuns.
Eu cred ca acele doua termene succesive de trei luni s-au implinit fara a solicita cineva numirea unui lichidator...eu nici macar nu am stiut ca firma mea este dizolvata, am aflat abia in luna iunie 2010 . Pana la aceasta data am depus declaratii si am platit impozite la ANAF... .Firma nu are datorii si nici nu are bunuri....
Daca nici o terta persoana nu a solicitat numirea unui lichidator si daca au trecut cele 3 luni, timp in care orice persoana interesata poate solicita numirea unui lichidator.....ce trebuie facut ? Trebuie doar sa astept ca Registrul Comertului sa solicite radierea ? Pot grabi cumva procesul de radiere ??
Nu, nu puteti grabi procesul de radiere.Trebuie sa asteptati sa se solicite radierea de ONRC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl cu asociat unic Lucian S Lucian S Dupa dizolvarea SRL ce se intampla cu creantele acesteia ? Poate asociatul unic sa la recupereze si cum ? Ce se intampla cu creantele si cine este ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Radiere / lichidare (= "închidere") automatĂ a unei firme? Princess12 Princess12 Radiere / lichidare (= \"închidere\") AUTOMATĂ a unei firme Cu scuze fiindcă tot nu reuşesc să înţeleg diferenţele dintre DIZOLVARE / LICHIDARE / ... (vezi toată discuția)