avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare cf. art 237 alin. 1 / Legea 31/1990...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare cf. art 237 alin. 1 / Legea 31/1990...

Buna ziua, am o societate dizolvata cf. 237(1) lit. b / L31/1990, asupra careia instanta s-a pronuntat in noiembrie anul trecut, sentinta devenita definitiva si irevocabila in data de 14.12.2010. Am inteles ca acum urmeaza sa se lichideze firma...intrebarea mea este cine numeste lichidatorul ? ... instanta sau ORC ??
Am fost la judecatorie in dosarul de dizolvare nu a fost mentionat nici un lichidator...........iar la ORC nu am aflat decat ca a fost admisa cererea de dsizolvare si s-a dispus inregistrarea in ORC a mentiunii dizolvarii si publicarea in MO pe cheltuiala titularului cererii ....
Unde ma adresez pentru a afla daca a fost numit un lichidator??.... numele lui...?? si in ce stadiu se afla societatea acum ??.....
Sentinta este def de la 14.12.2009 cred, nu 2010.
In termen de 3 luni de la data ramanerii def. a hotararii aveti obligatia de a solicita numirea unui lichidator, orice altă persoană interesată având dreptul de a solicita numirea lichidatorului în următoarele 3 luni. Competenţa de numire a lichidatorului aparţine secţiei comerciale a tribunalului în a cărui circumscripţie îşi are sediul comerciantul.
Dacă termenele succesive de 3 luni s-au împlinit fără să se solicite numirea unui lichidator, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului va solicita secţiei comerciale a tribunalului radierea societăţii comerciale.

Imi cer scuze, sentinta a ramas definitiva la 14.12.2009 . Va multumesc pentru raspuns.
Eu cred ca acele doua termene succesive de trei luni s-au implinit fara a solicita cineva numirea unui lichidator...eu nici macar nu am stiut ca firma mea este dizolvata, am aflat abia in luna iunie 2010 . Pana la aceasta data am depus declaratii si am platit impozite la ANAF... .Firma nu are datorii si nici nu are bunuri....
Daca nici o terta persoana nu a solicitat numirea unui lichidator si daca au trecut cele 3 luni, timp in care orice persoana interesata poate solicita numirea unui lichidator.....ce trebuie facut ? Trebuie doar sa astept ca Registrul Comertului sa solicite radierea ? Pot grabi cumva procesul de radiere ??
Nu, nu puteti grabi procesul de radiere.Trebuie sa asteptati sa se solicite radierea de ONRC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl cu asociat unic Lucian S Lucian S Dupa dizolvarea SRL ce se intampla cu creantele acesteia ? Poate asociatul unic sa la recupereze si cum ? Ce se intampla cu creantele si cine este ... (vezi toată discuția)
Radiere / lichidare (= "închidere") automatĂ a unei firme? Princess12 Princess12 Radiere / lichidare (= \"închidere\") AUTOMATĂ a unei firme Cu scuze fiindcă tot nu reuşesc să înţeleg diferenţele dintre DIZOLVARE / LICHIDARE / ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui autoturism de pe s.c. pe p.f. szlaur szlaur Buna ziua, Stiu sigur ca acest subiect mai este pe aici, insa nu am inteles mare lucru, iar situatia mea cred ca este putin diferita. Am o masina ... (vezi toată discuția)