avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Diploma de licenta in drept e recunoscuta in ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Diploma de licenta in drept e recunoscuta in strainatate?

Intrebarea mea este daca diploma de licenta in drept este recunoscuta in strainatate, si daca am cum sa profesez in domeniu juridic in strainatate pe baza unei licente in drept obtinute in Romania?
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, profesia de avocat poate fi exercitata de catre avocatii romani, cu titlu ocazional sau permanent, in oricare din statele membre ale Uniunii europene , precum si in statele care sunt parte la Acordul privind Spatiul Economic European.

Directiva nr. 77/249/CEE din 22 martie 1977, de facilitare a exercitarii efective a libertatii de a presta servicii de catre avocati, si Directiva 98/5/CE din 16 februarie 1998, de facilitare a exercitarii cu caracter permanent a profesiei de avocat intr-un stat membru, altul decat cel in care s-a obtinut calificarea, reglementeaza libera circulatie a serviciilor prestate de avocati si permite recunoasterea reciproca a profesiei de avocat in Uniunea Europeana, potrivit Departamentul pentru Afaceri Europene.

Directiva 2006/100/CE, de adaptare a anumitor Directive din domeniul recunoasterii libertatii de circulatie a persoanelor, adoptata in contextul aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, prevede obligativitatea statelor membre de a adopta acte normative interne care sa permita recunoasterea reciproca a calificarilor dobandite in Romania sau Bulgaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directiva reglementare exercitare profesie avocat in spatiul ue ContSters89182 ContSters89182 Buna . Cine are vreun link sau stie numarul Directivei ptr exercitarea profesiei de avocat in spatiul UE, va rog sa imi trimiteti si mie. Multumesc. (vezi toată discuția)
Examen admitere barou loredanazgz loredanazgz Buna ziua, nelamurire mea este utmatoarea: Am terminat facultarea de drept in anul 2008 in Romania , si mi-am equivalat studiile in Spania , in urma unor ... (vezi toată discuția)