avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

societate in insolventa

Buna ziua,
Am o societate comerciala cu o activitate de aproape un an de zile si unul dintre furnizorii principali ai societatii au bagat firma in insolventa pentru o datorie de 56000 , achitati din acestia 11000 Ron.Prima prezentare a fost in data de 10 iunie la care eu ca administrator nu m-am prezentat deoarece am primit telefonic de la persoana de contact de la acel furnizor promisiunea ca va anula procedura de insolventa pentru o amanare de plata , plus ca inainte cu 30 de zile de scadenta facturii am trimis si niste angajmente de plata prin posta la care nu am primit raspuns decat dupa data prezentarii la procesul de insolventa.Activitatea societatii a fost data in ingrijire unui administrator judiciar pana in luna octombrie.
Intrebarea mea este: Eu am gasit un investitor la societate care ar fi dispus sa plateasca suma datorata , credeti ca daca achit acum acea suma voi scapa de insolventa si de administratorul judiciar?
Cel mai recent răspuns: ana monica , utilizator 19:55, 25 Martie 2012
Daca se achita datoria se va termina.
Prin plata datoriei catre creditor cererea acestuia intemeiata pe Legea 85/2006 va ramane fara obiect. Astfel ca la urmatorul termen din octombrie trebuie sa va prezentati in instanta si sa faceti dovada achitarii debitului fata de creditor pentru ca instanta sa poata respinge cererea creditorului.
Activitatea societatii a fost data in ingrijire unui administrator judiciar pana in luna octombrie.
Intrebarea mea este: Eu am gasit un investitor la societate care ar fi dispus sa plateasca suma datorata , credeti ca daca achit acum acea suma voi scapa de insolventa si de administratorul judiciar?

Pana in luna oct adm judiciar va trebui sa intocmesca tabelul creantelor =>
ca urmare toate creantele trebuiesc platite nu numai celui care a deschis procedura !!
Practica judecatoreasca pe care eu o cunosc este in sensul ca, procedura insolventei este o procedura colectiva al carei scop este acoperirea intregului pasiv al debitoarei ( indestularea tuturor creditorilor).
Ca urmare, daca la dosar se vor depune si alte declaratii de creanta ( in plus fata de creditorul care a cerut insolventa), procedura nu se va inchide prin plata datoriei catre creditorul care a initiat procedura, ci dimpotriva, lucrurile se vor complica.
Daca este vorba despre un singur creditor, evident, prin plata datoriei catre el, procedura se va inchide.
Buna ,
Sunt tot eu cu societatea in insolventa de mai sus.
Acum problema mea este alta si mult mai complicata.
Sa o iau putin cu inceputul , deci eu sunt administrator la o societatea cu activitatea telecomunicatii (adica am avut o retea de televiziune si internet intr-o zona rurala).
Asa , deci societatea care am avuto a intrat in insolventa din pricina unui furnizor de materiale, iar dupa acel furnizor sau mai adaugat doi cu datorii mult mai mici , dar in fine nu asta e important , important este ca nu au vrut sami aprobe planul de reorganizare , asa ca firma se duce cu pasi repezi spre faliment.
Intre timp mam gandit eu bine si am facut alta firma noua si am trecut abonatii de pe firma veche pe cea noua , iar aia a ramas inactiva , dar intre timp am auzit printre prieteni cu cunostinte mai vaste decat mine ca nu as avea voie sa fiu tot eu pe firma noua ca unic asociat si administrator activand in aceeasi zona si nici sotul meu sau alte rude apropiate ca cica as putea fi bagata la delapidare.Mentionez ca tot ce apartine de firma veche(materiale si echipamente) sunt neatinse , doar ca leam dezmembrat si leam dus intro curte la cineva de acolo ca sa nu se fure de la vechiul sediu.
Eu vreau sa va intreb daca este adevarat ce am auzit eu sau nu?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)
Faza de observatie esso esso daca e o societate debitoare este in insolventa faza de observatie si nu plateste facturi curente ,societatea creditoare poate cere falimentul.Mentionam ca ... (vezi toată discuția)
Propunere ide inchidere a procedurii falimentului debitoarei venere venere Societatea noastra, ca si creditoare, a introdus cerere de chemare in judecata prin procedura insolventei impotriva unei sc debitoare, pentru o suma de ... (vezi toată discuția)