avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... completare certificat de concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

completare certificat de concediu medical

Care va fi data acordarii certificatului de CM in luna august 2010, in continuare, avand in vedere faptul ca pe luna iulie 2010 s-a acordat pana la sfarsitul lunii, respectiv 31.07.2010, care este o zi nelucratoare,sambata . .
Cel mai recent răspuns: realplayer , utilizator 11:50, 25 Iulie 2010
Mergeti luni, in 2 aug, iar medicul va emite certificatul in ziua de 2 , insa la rubrica "de la - pana la" , va scrie " de la 1august pana la...
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
si eu sunt in aceeasi situatie, iar medicul mi-a spus sa ma prezint in data de 29 iulie(fiindca atunci are program in policlinica,poate medicul tau are si in 30 program ,intereseazate ), fiindca mai repede poate sa dea concediu medical dar retroactiv nu se mai da. eu stiu ca inainte se putea da retroactiv pentru o zi acum nu stiu...
mai bine te prezinti mai repede sa nu ai probleme .
Cand ultima zi a lunii respective cade sambata sau duminica este logic si normal sa te prezinti in prima zi lucratoare a lunii pentru a cere certificatul in continuare. Cand mergi in prima zi lucratoare, chiar daca este in data de 2,,, doctorul poate sa constate ca in zilele de sambata si duminica, care au trecut, situatia de sanatate a ta a fost la fel.
Daca ai merge mai repede cu o zi sau doua mai DEVREME DECAT SFARSITUL LUNII , nu poate sa ELIBEREZE certificat in aceeasi luna cu primul certificat ( trebuie sa scrie data eliberarii) , si sa acorde concediu medical pentru zilele din luna urmatoare.... Pe de alta parte, nu poate sti din 28 luna asta , cum te vei simti in 1 sau 2 din luna viitoare.
Cel mai sigur sa contactezi medicul si te vei convinge ce tactica abordeaza...
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
lndines a scris:

Cand ultima zi a lunii respective cade sambata sau duminica este logic si normal sa te prezinti in prima zi lucratoare a lunii pentru a cere certificatul in continuare. Cand mergi in prima zi lucratoare, chiar daca este in data de 2,,, doctorul poate sa constate ca in zilele de sambata si duminica, care au trecut, situatia de sanatate a ta a fost la fel.
Daca ai merge mai repede cu o zi sau doua mai DEVREME DECAT SFARSITUL LUNII , nu poate sa ELIBEREZE certificat in aceeasi luna cu primul certificat ( trebuie sa scrie data eliberarii) , si sa acorde concediu medical pentru zilele din luna urmatoare.... Pe de alta parte, nu poate sti din 28 luna asta , cum te vei simti in 1 sau 2 din luna viitoare. Cel mai sigur sa contactezi medicul si te vei convinge ce tactica abordeaza...

eu am spus ce mia zis medicul, ca sa ma prezint mai devreme ,fiindca retroactiv nu semai dau concedii medicale,fiindca le dau amenzi casa de asigurari.
pe de alta parte sa stii ca isi poate da seama (in unele cazuri cum sunt eu de ex. operat de hernie de disc)cum te vei simti in data de 1 si 2 luna urmatoare mai ales cand iti acorda concediu medical pe toata luna urmatoareB-)
dvs domnule @petromar faceti cum va sfatuit dna @indines ,contactativa medicul sa nu aveti probleme>
sanatate multa !!
Fiind vorba despre o boala care necesita un nr. mai mare de zile de CM corect si legal este: data acordarii 30 iulie, care pica intr o zi de vineri, de la 1.08.2010 - respectiv sfarsitul lunii. ( art.17 din Ordin CNAS/MS.nr.60 /32 /2006, modificat si completat) .
Daca data acordarii ar fi 2 .08.20109 (luni) pentru perioada 1 - sf. lunii certificatul medical s-ar acorda retroactiv ceea ce ar fi ilegal, fiind vorba si de un certificat de CM " in continuare"
Exista insa si o exceptie care spune ca pot fi acordate CM cu retroactivitate de 24 ore in cazul CM " initial" si pentru anumite situatii expres prevazute in art.17 aliniat 4.

Alte discuții în legătură

Completare certificat de concediu medical rryanna rryanna Buna seara ! Firma la care lucrez nu vrea sa imi primeasca concediu medical deoarece data acordarii este 05.01.09 si nu 02.01.09 , precizez ca este concediu in ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul medical bebe.apostol bebe.apostol Buna ziua, am luat concediul medical pentru probleme de sanatate in data de 06.12.2013 pana in data de 15.12.2013.Pe data de 16.12.2013 am fost la ... (vezi toată discuția)