avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... completare certificat de concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

completare certificat de concediu medical

Care va fi data acordarii certificatului de CM in luna august 2010, in continuare, avand in vedere faptul ca pe luna iulie 2010 s-a acordat pana la sfarsitul lunii, respectiv 31.07.2010, care este o zi nelucratoare,sambata . .
Cel mai recent răspuns: realplayer , utilizator 11:50, 25 Iulie 2010
petromar a scris:

Fiind vorba despre o boala care necesita un nr. mai mare de zile de CM corect si legal este: data acordarii 30 iulie, care pica intr o zi de vineri, de la 1.08.2010 - respectiv sfarsitul lunii. ( art.17 din Ordin CNAS/MS.nr.60 /32 /2006, modificat si completat) .
Daca data acordarii ar fi 2 .08.20109 (luni) pentru perioada 1 - sf. lunii certificatul medical s-ar acorda retroactiv ceea ce ar fi ilegal, fiind vorba si de un certificat de CM " in continuare"
Exista insa si o exceptie care spune ca pot fi acordate CM cu retroactivitate de 24 ore in cazul CM " initial" si pentru anumite situatii expres prevazute in art.17 aliniat 4.

deci dvs cand credeti ca ar trebui sa va prezentati la cabinet ptr prelungirea concediului medical???

eu in situatia care medicul meu nu are program in data de 30 ci doar in 29 iulie mia spus clar sa ma prezint in data de 29 iulie, dar nu ma chemat in data de 02 august cum sugera @indines, deoarece este ilegal sa se acorde c.m retroactiv exceptie:În mod normal, concediile medicale se acordă în timpul consultaţiei medicale. Totuşi, dacă pacientul nu se poate deplasa la medic, certificatul de concediu se poate acorda cu retroactivitate de 24 de ore. De exemplu, femeile însărcinate sau lăuze, persoanele care au suferit fracturi, cele care au fost internate în spital şi cele în carantină mai pot obţine certificatul medical şi după o lună.

Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
realplayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare certificat de concediu medical rryanna rryanna Buna seara ! Firma la care lucrez nu vrea sa imi primeasca concediu medical deoarece data acordarii este 05.01.09 si nu 02.01.09 , precizez ca este concediu in ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul medical bebe.apostol bebe.apostol Buna ziua, am luat concediul medical pentru probleme de sanatate in data de 06.12.2013 pana in data de 15.12.2013.Pe data de 16.12.2013 am fost la ... (vezi toată discuția)