avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRI SI LEGI CU SCHEPSIS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRI SI LEGI CU SCHEPSIS

Suntem trei copii la parinti. Tata a decedat si s-a facut succesiunea legala doar intre primii doi copii si mama, al treilea renuntind atunci dintr-o forta majora.Intre timp s-a mai vindut cite ceva din terenurile mostenite de la tata - banii obtinuti fiind impartiti la 4 (cei trei copii si mama, considerind ca asa ar fi bine intre frati si cunoscind si forta majora a celui de-al treilea).Acum fratele (cel de-al doilea copil care a intrat la prima succesiune) vrea sa investeasca in apartamentul dobindit de parinti si mostenit de cei trei in prima faza.Ideea ar fi sa se faca un act de vz-cump. cu clauza de intretinere pentru mama si cu socoteala aferenta pentru partile celorlalte doua surori.Partea financiara nu se va face efectiv, nu are toata suma si am zis sa facem un contract de imprumut precum ca fratele meu imi este dator cu o acea suma pe care trebuie sa mi-o restituie intr-o perioada de citiva 5 ani. In contract nu se va stipula nici un fel garantie, ce se va intimpla in momentul inplinirii celor 5 ani si neachitarii contractuale din partea lui?.In perioada dintre decesul tatalui si dobindirea apartamentului de fratele meu, mama a facut un contract de vz-cump.cu drept de intretinere cu bunica ( care este inca in viata).Daca bunica decedeaza inaintea mamei, eu si sora mea o mai mostenim pe mama (ma refer la bunul obtinut de la bunica) sau fratele meu devine unic mostenitor pe orice? Nu devine mostenitor doar pe apartamentul respectiv pentru care este stipulata o adresa in contract? . Dar daca mama decedeaza inaintea bunicii (fereasca Dumnezeu), cine o va mai mosteni pe bunica?. MIHAELA. VA MULTUMESC.Va rog daca s-ar putea sa-mi raspundeti si pe email. E prima data cind indraznesc, si nu stiu exact cum se procedeaza.VA MULTUMESC MULT.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:19, 21 Iulie 2010
Daca la implinirea celor 5 ani, fratele nu va plateste datoria, puteti sa il executati silit.

Nu se intelege ce bunuri are bunica, dar, daca decedeaza bunica inaintea mamei, mama dvs. si fratii/surorile ei vor mosteni bunurile bunicii, daca decedeza mama dvs. prima, veniti toti copiii ei la mostenirea dupa bunica, prin reprezentare.

De asemenea nu se intelege pt ce bunuri s-a incheiat contractul de intretinere intre mama si bunica...acele bunuri sunt proprietatea intretinatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa alinafgs alinafgs buna ziua eu sunt singura la parintii , ei detin o casa vor sa imi petreaca pe nume casa lor dar mama a fost casatorita mai demult si de unde au rezultat 2 ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire cristina1980 cristina1980 Bunicii mei au avut o casa si niste terenuri, adica parintii mamei mele. ok... bunica-miu a murit in 2004 si mostenirea a ramas 1/4 la bunicame-a si 3/4 la ... (vezi toată discuția)
Mostenire andika andika Buna ziua,am o nelamurire.Problema sta in felul urmator: eu si bunica mea(din partea mamei) detinem un apartament ,fiecare avem o cota parte de ... (vezi toată discuția)