avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor

Buna ziua! am o nelamurire in privinta unor pomi mari care sunt in vecinetatea mea chear pe front cu vecinul is imi umbresc gradina de legume. Asi dori sa stiu daca nu este obligat sa tunda copaci sau chear sa le taie findca sunt chear pe front si tine umbra. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: amora , utilizator 21:42, 21 Iulie 2010
Il puteti actiona in instanta printr-o actiune in servitute, prin care sa fie obligat sa taie sau sa tunda crengile copacilor respectivi.
Daca sunt atat de mari, au crescut in cativa ani sau se afla pe acel razor de mai bine de 30 de ani si abia acum ati descoperit ca va umbreste gradina?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
elenas68, utilizator
Buna seara!i-am spus dealungul anilor deatatea ori frumos doar nu am vrut un conflict cu el. Ia spus si topograful pe care l-am chemat de doua ori ca na vrut sa accepte masuratoarea chear daca a fost de fata topograful lui.cu greu neam inteles intrun dar in final neam inteles iar acum dupa patru ani a chemat un topograf banuesc,si au batut tarusi in gradina mea ne respectand frontul.las da in judecata sau poate i-mi puteti da un sfat. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta arbori foarte inalti - peste 5 m, carpeni, frasini - fata de gardul curtii mele Delia.m Delia.m Buna ziua, locuiesc la sat iar pe una din laturile gardului proprietatii mele ma invecinez cu drumul satesc de pamant neasfaltat forestier pt ca locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Am comis o infractiune? Mobius Mobius O sa intru direct in subiect si o sa caut sa nu va rapesc prea mult timp. Tatal meu are o gradina imprejmuita pe care detine titlu de proprietate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Taiere corcodus din gradina blocului liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am construit o extensie la parterul unui bloc pe baza unei autorizatii de constructie eliberata de Primarie privind amenajare sediu firma, creare alee ... (vezi toată discuția)