avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE ACT VANZARE CUMPARARE,DONATIE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE ACT VANZARE CUMPARARE,DONATIE?

BUNA ZIUA,
SITUATIA IN FAMILIA MEA ESTE URMATOAREA:TATA SI MAMA, AU AVUT IN PROPRIETATE 1/2 CASA,1 APART. SI 1 APART. MOSTENIT DE TATA.
IN FAMILIE SUNTEM TREI FRATI .CU CATIVA ANI INAINTE(ANUL2007 CRED) DE DECESUL TATALUI ,PARINTII NOSTRII I-AU INSTRAINAT(NU STIU SUB CE FORMA A INTRAT FRATELE NOSTRU IN POSESIE) ACEEA 1/2 DIN CASA UNUIA DINTRE FRATI (BINEINTELES FARA BANI SI FARA SA STIM NOI CEI DOI FRATI)
VREAU SA STIU DACA MAI POT ADUCE LA MASA SUCCESORALA SI ACEEA 1/2 CASA AVAND IN VEDERE CA REPREZINTA,CA VALOARE ,CAT CELE 2 APARTAMANTE LA UN LOC , PE MOTIV CA S-A INTRAT IN COTA DE REZERVA SUCCESORALA?
ACEST FRATE ,IMPROPRIETARIT DE PARINTI ,A DAT ACCEPTARE DE SUCCESIUNE SI PENTRU CELE DOUA APARTAMENTE SI BUNURI CARE AU RAMAS DUPA URMA TATALUI. MENTIONEZ CA SI MAMA SI NOI CEI DOI FRATI AM DAT ACCEPTARE DE SUCCESIUNE.
CREDETI CA SE MAI POATE ANULA ACTUL DE INSTRAINARE AL CELEI 1/2 CASE SI SA AVEM TOTI 3 FRATI DREPTURI EGALE DE MOSTENIRE ?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 12:34, 22 Iulie 2010
Daca instrainarea s-a facut ca si vanzare,adica cu ctr de vanzare -cumparare,nu aveti sanse decat daca demonstrati ca tatal la momentul respectiv nu era in deplinatatea facultatilor mintale-putin probabil,
Intai trebuie anulat actul de vanzare cumparare si dupa aceea il puteti introduce in masa succesorala;
Se mai poate ataca daca s-a facut o donatie
:offtopic:

@sabrina2010, scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare. Va rog sa folositi butonul ,, editeaza " pentru a modifica . Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea unui apartament Flavius21 Flavius21 Buna ziua ma puteti ajuta si pe mine.Parintii meii ar dorii sa imi lase un apartament dar sa mil lase in asa fell incat sa am grija de ei pana la deces ,dar ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire la casa parinteasca mireladolta mireladolta buna ziua! tatal meu a decedat in urma cu un an.noi suntem patru frati,trei stam separati iar unul a ramas in permanenta in apartamentul parintilor nostrii ... (vezi toată discuția)
Tatal poate vinde/ dona, cu clauza de habitatie viagera ,cota de 1/2 din imobil, de bun comun cu sotia decedata,fara dezbatere succesorala? mariapopescu mariapopescu In urma decesului mamei mele acum un an si 3 luni, tatal meu a ramas sa locuiasca in imobilul cumparat in timpul casniciei, impreuna cu fratele meu.Tatal ... (vezi toată discuția)