avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie terasa bloc

Am si eu o mare problema. Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 8 etaje iar iarna trebuie sa indur un mucegai de cateva degete grosime, vreo 15 cm latime si se intinde pe toata lungimea camerei. Acesta se face din cauza zapezi care degeaba ne tot chinuim noi sa o dam de pe terasa. Odata instalat un strat frumusel de zapada pe terasa, pe tavanul unuia dintre dormitoare se infiltreaza apa si aceasta provoaca la randule ei mucegaiul. Mentionez ca nu curge apa ci doar trage umezeala care face acest mucegai atat de nociv sanatatii noastre. Ma gandeam la solutia urmatoare. Pe langa peretii camerei izolati termic o data cu zugravitul sa aplicam un tavan fals. Dar gandindu-ma mai bine, nici asta nu ar fi o solutie buna, deoarece muceaiul s-ar forma in continuare sub acel tavan fals si ar fi chiar mai rau pt ca nu as mai avea cum sa il indepartez. Acum problema care este? Administratora blocului spune ca nu vrea sa faca terasa blocului deoarece se mai duc anumiti proprietari cu catei sus pe bloc, sau altii dintre ei (de fapt copii acestora) mai ies din cand in cand si fac cate un gratar. Fapt care nu deranjeaza pe nimeni atata timp cat au un gratar adecvat si nu lasa mizerie in urma lor. Eu din cate stiu Terasa este un spatiu comun si toti locatarii ar trebui sa contribuie la reparatiile ei. Sper ca imi puteti da un sfat si cum ar trebui sa procedez in situatia data?

Cu stima, Iulia Arghir
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
iuliutza22, utilizator
Cel mai recent răspuns: iuliutza22 , utilizator 13:20, 22 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
In plus de asta, terasa nu este un spatiu circulabil, ca atare administratorul sau presedintele asociatiei sau o persoana desemnata special pentru acest lucru de catre comitetul executiv poate tine cheia de la terasa, cu instructiuni stricte cui si pentru ce sa fie data aceasta cheie. Va mai mirati ca aveti umezeala de la o suprafata care e pusa acolo sa va fereasca de intemperii, nu sa reziste la gratare si excremente de animale?

Totusi, in orice comunitate trebuie facute niste reguli de convietuire. Sa nu asteptam numai din partea sistemului legislativ sa ne arate cum sa procedam in orice situatii din viata noastra.
Stimata doamna

In primul rand, dumneavoastra nu aveti ce vorbi cu Administratorul in aceasta problema, pentru ca nu el decide ce se face si ce nu se face in acel bloc. El este un angajat si atat.
1. Pentru rezolvarea problemei, sesizati Presedintele, eventual atasati si cateva poze cu mucegaiul de pe perete. In maxim 30 de zile e obligat sa va raspunda.
2. Terasa blocului este NECIRCULABILA. Acolo nu e loc nici de gratar, nici wc pentru caini, iar daca administratorul a spus asa ceva este incompetent si nu isi cunoaste atributiile. Cateii isi fac nevoile afara, iar gratarul... la padure sau, in cel mai rau caz in spatele blocului.
3. Solicitati 2-3 devize firmelor de care se ocupa de hidroizolatii si aici aveti doua variante:
- fie platiti dvs toata lucrearea, urmand ca, pe baza deciziei Comitetului Executiv, sa va recuperati investitia in 2-3-4-5 transe (se vor baga in listele de intretinere)
- fie Comitetul alege ujna dintre oferte, conteacteaza prestatorul de servicii, se face lucrarea, iar contravaloarea acestora se baga in listele de intretinere TUTUROR proprietarilor.
In functie de statut si hotararile Adunarii Generale, este posibil ca factura sa se repartizeze doar apartamentelor de pe coloana unde se fac aceste reparatii.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
Armenteros, utilizator
Multumesc foarte mult pt. raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari, spatiu primarie nefolosit la parter amyclau amyclau Buna seara. Stiu ca atunci cand la ultimul etaj al unui bloc se izoleaza din cauza ca ploua in casa etc. toti proprietarii din blocul respectiv contribuie la ... (vezi toată discuția)
Uscătorie bloc cristina55 cristina55 Buna ziua Am și eu o problemă cu o vecină,care folosește uscătoria blocului de cca 1 an,in scopul de-aș întinde hainele. Problema este că,aceasta ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari calin felicia calin felicia Presedintele asociatiei de proprietari are dreptul sa tina cheia la urcarea pe bloc pe motiv ca dansul a semnat receptia izolatiei de pe bloc? (vezi toată discuția)