Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata salariului

buna ziua.am lucrat la o firma,fara carte de munca,mi-a zis ca imi face contract pe 3luni,dar nu am semnat nimic,iar dupa o luna a zis ca nu mai are nevoie de noi si nu am luat nici salariul.mai este vreo sansa sa imi dea salariul?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:51, 22 Iulie 2010
Exista sanse, daca puteti proba existenta raporturilor juridice de munca. In conformitate cu prevederile legale in vigoare (C.Mun.), obligatiile incheierii in forma scrisa si a declararii CIM la ITM revin angatorului.
Va trebui sa introduceti o actiune in instanta avind ca obiect inregistrarea CIM, inscrierea vechimii in cartea de munca si plata salariilor restante. Actiunea este scutita de plata taxei de timbru. Puteti face si o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera salarii neplatite de o firma de constructii vlad29 vlad29 in urma cu cateva luni am lucrat la o firma de constructii unde mi s-a promis ca mi se face contract de munca,am lucrat in jur de 1 an iar ultimele 5 luni nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Am lucrat la o societate comerciala iar din luna ianuarie 2013 si pana in aprilie 2013 nu am mai primit salariu. I-am cerut insistent angajatorului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua andutu_martin andutu_martin Buna ziua , am nevoie de niste sfaturi. Lucrez de 3 ani intr-o firma care are domeniul de activitate call-center. Din luna iunie nu am mai primit salariu. Ce ... (vezi toată discuția)