avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat de divort

Buna ziua,

Stie cineva de unde se poate obtine certificatul de divort?

Nu ma refer la sentinta de divort.

Inteleg ca in Austria, pe langa sentinta de divort este solicitat si acest certificat de divort.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:50, 3 August 2010
in AUSTRIA NU SI IN ROMANIA!!!
in Romania?? eu unul trebuie sa recunosc ca nu am auzit de asaceva.
in romania nu exista certificat de divort
daca sunteti divortata in romania si va recasatoriti in austria, hotararea de divort definitiva si irevocabila, legalizata, tradusa si apostilata, ar trebui sa va fie indeajuns
Buna ziua !
Cetatenii romani care doresc sa se casatoreasca in strainatate pot solicita de la primaria locului de nastere anexa nr. 8 la Metodologia de aplicare a Legii 119/1996 care sa ateste ca nu sunt casatoriti (eventual casatoriti cu mentiune de desfacere a casatoriei ) . Avand in vedere ca exista probleme in comunicarea sentintelor catre serviciile de stare civila , va sfatuiesc sa aveti la dvs. sentinta avand mentiunea de definitiva si irevocabila ...
Numai bine !:D

Alte discuții în legătură

Sentinta pronuntata intr-un stat u.e. bep bep O sentinta pronuntata in Italia in care se desface casatoria dintre doi cetateni romani iar copilul este incredintat mamei, in ce forma trebuie prezentata la ... (vezi toată discuția)
Casatorie valabila Sophiam Sophiam Situatia este urmatoarea: s-au casatorit in Suedia, ea cetatean român iar el cetatean cu dubla cetatenie: româna si suedeza. De la ofiterul starii civile din ... (vezi toată discuția)
Apostila certificat divort din austria DAN_ZISU DAN_ZISU Va salut cu respect pe toti ! Problema acestei \\"apostile \\" este veche , dar nu am gasit solutii clare , sper sa ma ajutati . Tribunalul din Iasi a ... (vezi toată discuția)