am un prieten care se afla in urmaatoarea situatie. De cateva saptamani a intentat actiunea de divort,primul termen fiind in lina ianuarie. In urma casatoriei a rezultat un copil,1 an,iar de 3 luni de zile sotia a parasit domiciliul conjugal cu copilul nepermitandu-i acestuia sa-si vada copilul. Sotia dupa numeroase insistente din partea familiei,colegilor,sefilor(ei lucrand in acelasi domeniu) a decis sa-l lase sa vada copilul o data pe saptamana. De ceva vreme nu-l mai lasa nici o data pe saptamana...practic refuzandu-i dreptul a-si vedea copilul. Avocata il sfatuieste pe al meu prieten sa mearga cu politia la usa spunandu-i ca e obligata sa-l lase. prietenul meu nu vrea sa faca acest llucru pentru ca nu vrea sa creeze tensiune si stres...dar mai ales nu vrea sa-i faca rau copilui.Pe de alta parte,avocata prietenului meu ii spunea ca in cazul in care ea primeste custodia copilui si-l decade pe el din drepturile parintesti aceasta ar putea sa plece din tara cu copilul,de altfel acesta-i si planul ei.
De asemena, a facut o plangere penala,doua...una ca ar fi vrut sa-i "fure"copilul,el vrand sa-l ia numai ca sa vada si ea cum se simte el atunci cand ea nu-i permite sa-l vada. Mentionez ca nu a parasit parcul in care se aflau....el facand numai cativa pasi,ea urland ca-i fura copilul,oamenii oprindu-l ....si-n final venind politia. circ in toata regula. Cea de-a doau l-a adus intr-o stare de disperare,culmindand cu momentul in care i-a dat cu ceva in cap....moment in care el a plesnit-o.....de aici rezultand un certificat medico legal.
In conditiile astea si precizand ca nu exista nicio cale de intelegere amiabila,ea refuzand sa-i acorde dreptul a vedea copilul pana ce instanta se pronunta...adica undeva in martie anul viitor ce poate face al meu prieten? Il poate decade din drepturile parintesti? . multumesc anticipat
Nu! , din pacate aceasta stare tensionata va dura si dupa proces,Traim in Romania si educatia mamelor in ceea ce priveste drepturile copilului lasa de dorit!!!Judecatorul desigur in functie de probele administrate va decide dar mai exista si Apel in caz de Doamne fereste!
deocamdata poate face cerere de ordonanta presidentiala pt stabilire program de vizita.
:offtopic: din ce relatati aici, as schimba avocatul.
pacat ca mama nu realizeaza ca-si traumatizeaza copilul