avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Motociclist afacerist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Motociclist afacerist

Buna ziua,

Am lovit un motociclist in incercarea de a manevra automobilul personal la stanga. In urma constatarii politiei nu am acordat prioritate. Mentionez ca am avut asigurare rca, motociclistul a fost luat de salvare, s-au luat masuratori, dar nu a avut decat cateva vanatai, nici macar o luxatie. Intrucat s-a intocmit dosar de catre agentii de la accidente grave din Udriste, am considerat normal sa gasesc o cale amiabila de a discuta cu persoana in cauza. Totul a parut in regula pana cand discutia a degenerat la o suma care imi depaseste posibilitatile. Din cate am inteles daca victima este spitalizata ptr. mai mult de 60 de zile mi se deschide automat dosar penal. Care este posibilitatea prin care "victima" sa ma actioneze in judecata penal, avand in vedere ca are 0 zile spitalizare?
Va multumesc anticipat,
Cristi
Cel mai recent răspuns: cristianionescu , utilizator 14:19, 25 Iulie 2010
Exista infractiune, vatamare corporala din culpa, doar daca persoana vatamata are un certificat medico-legal care sa ateste existenta unor leziuni ce au necesitat cel putin 10 zile de ingrijiri medicale. Insa, precizez ca zilele de ingrijiri medicale nu echivaleaza cu zilele de internare intr-un spital.
Daca nu are nicio o zi de ingrijiri medicale nu se va lua impotriva dumneavoastra nici o masura de natura penala.
Insa, daca i-ai cauzat vre-un prejudiciu persoanei vatamate, aceasta poate solicita despagubiri civile.
Mai exact, daca in mai putin de 10 zile de la accident, am incercat sa stabilesc o intalnire comuna cu victima la Udriste, la agentul care se ocupa de caz, aceasta persoana necesita la acel moment invoire de la serviciu, credeti ca va incerca totusi sa suprapuna ingrijirile medicale cu serviciul? Nu stiu daca munceste cu sau fara carte de munca.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma cu două săptămâni am avut un accident ... MLR012 MLR012 Bună ziua! În urma cu două săptămâni am avut un accident rutier, am \"tăiat\" din neatenție față unui biciclist. Am întors mașina, dar nu m-am ... (vezi toată discuția)
Conteaza gravitatea starii de sanatate a unei victime in urma unui accident rutier? mihai_30 mihai_30 Are importanta cate zile de spitalizare are un pacient care a fost victima a unui accident rutier?Dar detaliile legate de cat de grav a fost impactul si urmele ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima danyell_crystyan danyell_crystyan in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara ... (vezi toată discuția)