avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CLauze reziliere contract internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CLauze reziliere contract internet

Buna ziua,
Am un abonament de internet mobil de la vodafone(cea mai proasta alegere) si nu il mai vreau,mentionez ca mai am vreo 6 luni de contract.Conform legii- Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului si Legea nr. 193/2000 pot sa renunt la contract fara sa platesc taxa de reziliere asa cum cere firma
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 11:24, 28 Iulie 2010
Da!In notificarea de incetare a contractului sa specificati si noua lege(sper ca sunteti persoana fizica).
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
Serban Tanase, Consultant asigurari
poti sa incerci, dar vei esua cu brio. noua lege se aplica numai pe taxele fixe, in cazul tau clauza de reziliere care la vodafone este cea mai mare dintre operatori, 150-175 euro, lunile ramase va trebui sa le achiti, motiv ptr. care ai primit desigur si un modem gratuit. cum spunea si consilierul juridic, numai daca esti persoana fizica.
Conform Legii nr. 161/2010, este abuziva clauza contractuala conform careia consumatorii trebuie sa plateasca o taxa de reziliere a contractului de prestari servicii, in suma fixa, in situatia cererii de reziliere inainte de expirarea perioadei minime contractuale.
Prestatorul de servicii poate insa demonstra ca suma fixa mentionata in contract acopera doar costurile beneficiilor acordate consumatorului.
Va puteti adresa Comisariatului pt Protectia Consumatorului din judetul dumneavoastra. Posibilitatile lor de a actiona in astfel de cazuri sunt limitate insa;
astfel, in ipoteza in care prestatorul nu demonstreaza ca taxa ceruta acopera doar costurile beneficiilor, comisarii vor incheia un proces-verbal de constatare in care precizeaza ca exista indicii privind existenta unei clauze abuzive. Acest act se trimite la judecatorie, care eventual, poate sa constate clauza abuziva, sau dimpotriva. Procesul va dura in jur de 1 an.
Cred ca s-a dat prea multa importanta acestui act normativ si nu s-a explicat indeajuns eficienta acestuia.Actiunea in constatare a clauzei abuzive, o puteti formula si in nume propriu (in temeiul Legii nr. 193/2000), in situatia in care nu doriti ca va adresati protectiei consumatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract monteld monteld Acum un an am prelungit contractul de telefonie cu R...telecom, si am primit gratuit un telefon. Mai sunt vreo cateva luni pana expira contractul, dar eu ... (vezi toată discuția)
Caluze abuzive in contracte Enescu Raluca Enescu Raluca Va rog ajutati-ma si pe mine cu un raspuns clar (indicand si articolul din lege) referitor la clauzele abuzive din contractele de servicii si nu numai. Sunt ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie,internet corinapro corinapro Buna ziua!Am un abonament de telefonie+internet la zapp si am sunat azi sa reziliez contractul si mi-au raspuns ca trebuie sa platesc 150 euro taxa deoarece ... (vezi toată discuția)