avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cabinetul Medical Individual e considerat persoana ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cabinetul Medical Individual e considerat persoana juridica?

Cabinetul Medical Individual Medicina de Familie este considerat persoana juridica sau PFA? Mentionez ca aceste cabinete sunt inregistrate numai in Registrul unic al cabinetelor.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:38, 27 Iulie 2010
Cabinetele medicale sunt asimilate PFA-urilor din punct de vederea al contabilitatii si al fiscalitatii.
De asemnea atat PFA-urile, AF-urile, Cab. Med, Cab. Av., Birourile Notariale, etc sunt persoane juridice intrucat angajeaza raporturi de munca, raporturi economice, fac achizitii si plati in numele cabinetului, elibereaza facturi, chitante, bonuri fiscale, etc, au CUI/CIF ( cod unic de inregistrare/cod de identificare fiscala) si, functie de cifra de afaceri platesc sau nu TVA.
Cabinetul medical individual este asimilat unui PFA din punct de vedere al fiscalitatii si contabilitatii in partida simpla, dar nu este considerat persoana juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile cmi rodmaxx rodmaxx Sunt medic medicina de urgenta si am competenta in echografie. Pentru a putea incheia un contract cu un centru medical si a efectua echografii, mi-am infiintat ... (vezi toată discuția)
Pfa si af -persoana fizica sau juridica? mike78 mike78 Buna ziua Am si eu o nedumerire in ceea ce priveste Persoanele fizice autorizate si asociatiile familiale din punct de vedere al stabilirii impozitelor si ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)