Am primit o amenda pentru rovinieta,si i-am dat in judecata pe cei de la drumuri pe motiv ca procesul verbal nu a fost scris in fata mea,ci la birou a doua zi ,dreptul meu la obiectiuni,in dreptul martorului este semnatura lui pentru ca nu are nici un martor. Prin decizia judecatorului motiveaza ca :LIPSA SEMNATURII MARTORULUI,este o omisiune apta sa atraga anularea PV,insa fiind o nulitate virtuala in cadrul careia vatamarea nu se presupune decit sa faca dovada existentei unei vatamari care nu poate fi inlaturata decit prin anularea actului.Iar privind DREPTUL de a face OBIECTIUNI,agentul constatator a mentionat expres ca nu am fost de fata la intocmirea PV.Instanta a hotarit ca admite in parte plingerea si modifica PV in sensul reducerii sanctiunii amenzii aplicate de la 1000 la 500 lei.Ce ar mai trebui in situatia data sa fac?avind dreptul la recurs si tinand cont ca am rovinieta in aceeasi zi dar cu o ora mai tirziu decind m-a oprit.Va multumesc.
Tinand cont ca ai rovinieta in aceeasi zi dar cu o ora mai tarziu de cand te-a oprit, eu zic ca e just sa platesti. Cu banii care ii dai pe avocat ca sa faci recurs platesti amenda si ai terminat cu toata povestea asta.
Gandeste-te ca la recurs poti pierde si reducerea. Te sfatuiesc sa nu lasi din mana reducerea pe care ai castigat-o in instanta, cu speranta ca poate nu vei plati nimic. Ti s-a recunoscut ca pv avea niste probleme de forma, dar ramane problema de fond - rovinieta ai cumparat-o dupa.
In alta ordine de idei,PV s-a intocmit 04 01 2010 fara semnatura mea,iar afisarea la domiciliu s-a efectuat pe data de 10 02 2010,deci este o luna pana la comunicare.Nu se prescrie?
7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.