Am primit o amenda pentru rovinieta,si i-am dat in judecata pe cei de la drumuri pe motiv ca procesul verbal nu a fost scris in fata mea,ci la birou a doua zi ,dreptul meu la obiectiuni,in dreptul martorului este semnatura lui pentru ca nu are nici un martor. Prin decizia judecatorului motiveaza ca :LIPSA SEMNATURII MARTORULUI,este o omisiune apta sa atraga anularea PV,insa fiind o nulitate virtuala in cadrul careia vatamarea nu se presupune decit sa faca dovada existentei unei vatamari care nu poate fi inlaturata decit prin anularea actului.Iar privind DREPTUL de a face OBIECTIUNI,agentul constatator a mentionat expres ca nu am fost de fata la intocmirea PV.Instanta a hotarit ca admite in parte plingerea si modifica PV in sensul reducerii sanctiunii amenzii aplicate de la 1000 la 500 lei.Ce ar mai trebui in situatia data sa fac?avind dreptul la recurs si tinand cont ca am rovinieta in aceeasi zi dar cu o ora mai tirziu decind m-a oprit.Va multumesc.
Pe recursul lui nu pierde nimic ,doar daca recursul este formulat de adversar,oricum reducerea se aplica doar daca sentinta data in prima instanta ramine definitiva .
Mai mult decit atit procesul verbal este OBLIGATORIU a se comunica in 30 de zile (art 20 din O.G. 2/2001 cred)ceea ce in cazul de fata nu s-a facut . In aceste conditii practica demonstreaza ca necomunicarea in 30 de zile atrage prescrierea, prescriere pe care instanta trebuie doar sa o constate.
Trebuie introdus recurs. Trebuie ceruta si constatarea prescrierii. In cazul in care instanta nu solutioneaza favorabil se va introduce actiune de contestatie la executare.