avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru radar in localitate fara panou de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru radar in localitate fara panou de semnalizare

Buna ziua,
Am fost surprins de un echipaj de politie cu radar nou pe o portiune de drum proaspat asfaltata aflata intr-o localiatate, circuland cu viteza de 81 km/h, in spatele unei alte masini, oprindune pe amandoi. Am fost amendat si mi s-au retinut 4 puncte, neavand obectiuni. Revenind inapoi pe acelasi drum am constatat ca nu este nici un panou de indicare a localitati nici la intrarea nici la iesirea din localitate.
Intrebarea mea este daca mai pot contesta amenda primita?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: deric , utilizator 02:43, 3 August 2010
Buna ziua !
Puteti contesta in instanta procesul- verbal de contraventie, invocand ca probe interogatoriul agentului constatator si celalalt sofer oprit cu dumneavoastra( pe langa alte probe).
Cu stima !
agentul de politie nu o sa vina in veci la interogatoriu.In plangere indicati ca martor care sa sustina cele spuse de dvs o persoana care a fost cu dvs in masina si a observat ca localitatea nu are placute instalate.succes!
Despre ce localitate este vorba?
Este vorba despre un sat de pe un drum judetean din Neamt, Doina, se cheama. Nu este o localitate foarte mare, nu are puncte de interes, scoli gradinite sau alte obiective care sa o evidentieze, sunt doar case de o parte si de alta pe o lungime de aproximativ un kilometru. Acum, toata chestia e de cum e definita in Codul Rutier o localitate si daca trebuie sa fie semnalizata.
Orice localitate trebuie semnalizata corespunzator ptr a se putea face distinctie intre drumul care traverseaza aceasta si cel din afara localitatilor . Atata timp cat codul rutier prevede indicatoare de intrare in localitate si iesire din localitate , administratorul de drum are obligatia , ptr buna functionare a traficului rutier , sa instaleze aceste indicatoare .
Art 6 din OUG 195/2002 defineste localitatea ca fiind " cătunul, satul, comuna, oraşul şi municipiul ale căror intrări şi ieşiri sunt semnalizate în conformitate cu prevederile legale " .
Niste planse foto v-ar ajuta , un martor care sa confirme acest lucru , precum si o adresa catre administratorul drumului ,intocmita prin intermediul instantei .

Alte discuții în legătură

Limita de viteza pe niste sectoare de drum kir kir Buna ziua. Am o intrebare cu privire la codul rutier intr-o anumita situatie. Se da o localitate la intrarea in localitate pe panoul de anunta intrarea in ... (vezi toată discuția)
Limitare viteza sat cu case doar pe o parte a drumului Oxigen Oxigen Imi poate spune cineva care este normativul/legea romaneasca sau europeana care prevede ca semnul de intrare in sat(si limitarea la 50km/h aferenta) se pune ... (vezi toată discuția)