avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la somaj

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: in data de 01.09.2010 imi inceteaza contractul individual de munca, din initiativa angajatorului, pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, ca urmare a concedierii colective. Desi indeplinesc conditiile din Legea 76/2002 pentru a beneficia de somaj, avand o noua oferta de angajare, am sa optez pentru a ma angaja (fara a depune dosarul pentru somaj). In cazul in care la noua firma am sa lucrez doar 2,3 sau 4 luni, iar contractul individual de munca imi va inceta tot din initiativa angajatorului pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, am sa pot depune dosarul pentru a beneficia de somaj? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ILER , utilizator 15:05, 7 August 2010
Da, beneficiati de indemnizatie de somaj ori de cate ori indepliniti conditiile legale.
Va multumesc. M-am speriat pentru ca am auzit ca trebuie sa lucrezi cel putin 6 luni la acelasi loc de munca, am citit Legea 76/2002 si normele ei de aplicare, dar nu reiese acest lucru. Atunci m-am gandit ca poate scapandu-mi mie ceva in acest sens, ma puteti ajuta dumneavoastra. Va multumesc frumos domnule Tudor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensatoriu nu se ia in calcul la somaj??? dora_lin20022001@yahoo.com dora_lin20022001@yahoo.com buna, firma la care am lucrat a facut reduceri de personal si ni s-a dat un salariu compensatoriu.Pe adeverinta de la firma, acesta s-a adaugat la salariu din ... (vezi toată discuția)
Somaj ionny-ionela ionny-ionela lucrez intr-o unitate comerciala de 3 ani si m-am hotarat sa ma retrag pot benificia de somaj (vezi toată discuția)
Concediere 020202 020202 :(lucrez la firma respectiva de 5 luni,iar acum angajatorul sa hotarat sa nu mai tina 2 persoane angajate ci sa lucre doar ea cu fica ei si pe mine sa ma dea ... (vezi toată discuția)