Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: in data de 01.09.2010 imi inceteaza contractul individual de munca, din initiativa angajatorului, pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, ca urmare a concedierii colective. Desi indeplinesc conditiile din Legea 76/2002 pentru a beneficia de somaj, avand o noua oferta de angajare, am sa optez pentru a ma angaja (fara a depune dosarul pentru somaj). In cazul in care la noua firma am sa lucrez doar 2,3 sau 4 luni, iar contractul individual de munca imi va inceta tot din initiativa angajatorului pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, am sa pot depune dosarul pentru a beneficia de somaj? Va multumesc.
Va multumesc. M-am speriat pentru ca am auzit ca trebuie sa lucrezi cel putin 6 luni la acelasi loc de munca, am citit Legea 76/2002 si normele ei de aplicare, dar nu reiese acest lucru. Atunci m-am gandit ca poate scapandu-mi mie ceva in acest sens, ma puteti ajuta dumneavoastra. Va multumesc frumos domnule Tudor.
Concediere
020202
:(lucrez la firma respectiva de 5 luni,iar acum angajatorul sa hotarat sa nu mai tina 2 persoane angajate ci sa lucre doar ea cu fica ei si pe mine sa ma dea ... (vezi toată discuția)