avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Proces pentru modificarea indemnizatiei pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Proces pentru modificarea indemnizatiei pentru cresterea copilului

Am intrat in CIC inainte de intrarea in vigoare, in iulie 2010, a legii care modifica indemnizatia (cu 15% mai putin). Daca intentez proces pot avea castig de cauza, pe motiv ca mi s-a modificat un drept castigat pe drept pe baza veniturilor realizate ? pe cine ar trebui sa dau in judecata - Agentia de prestatii sociale? Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreeaoradea , utilizator 13:55, 11 August 2010
ministerul muncii ar trebuia sa fie parata intr-un eventual proces intentat de dvs. desi sansele sunt slabe sa castigati.
1. Legea 118/2010 spune:
Art. 12. — Cuantumul indemnizatiilor acordate in temeiul art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi se diminueaza cu 15%.
Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.
2. Este o lege, votata in Parlament! Si nu e declarata neconstitutionala.
Dar cum a fost procesul celor cu gemeni si tripleti care au castigat, era tot o lege nu? sau cei care au platit taxele de poluare/inmatriculare/mediu depinde cum s-au numit si acum in urma proceselor isi iau banii inapoi? sau nu suporta comparatie?
1. Eu zic ca nu sunt comparabile cele prezentate de dvs. dar asteptati sa va raspunda un jurist de profesie.
2. Dvs. puteti sa deschideti proces oricui si oricand, nu va opreste nimeni. Problema este ce sanse de castig ati avea.
Multumesc pentru rapuns. Astept cu interes si ale opinii ale profesionistilor.Cu siguranta suntem pulti parinti interesati de asa ceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru gemeni whitte whitte daca am gemeni primesc indemnizatie pt fiecare in parte ??? (vezi toată discuția)
Reducerea indemnizatiei pentru ccc ContSters94154 ContSters94154 Va rog sa-mi spuneti din ce luna s-a redus indemnizatia de crestere copil cu 15%? Merci mult. (vezi toată discuția)
Norme aplicare indemnizatia crestere copil Simona miklos Simona miklos Vechea lege stipula 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni limitat la 600-4.000 ron. Conform noi legi cu aplicabilitate din iulie 2010 se diminueaza cu ... (vezi toată discuția)