avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision de risc rata la credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision de risc rata la credit

buna seara. din cate am inteles, de la 01.06 bancile nu mai au dreptul sa pretinda comisionul de risc calculat la soldul creditului. eu am un credit in CHF, iar in contract scrie ca este de 0.22 aplicat la soldul creditului pe toata perioada de creditare. mai are dreptul banca sa imi ia acest comision. sunt foarte interesata de acest lucru, deoarece calculand am ajuns la suma lunara de 500 lei valoarea acestui comisin calculat la soldul creditului. un raspuns cat mai urgent va rog, deoarece miercuri trebuie sa imi platesc rata si sa stiu ce sa le zic. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 22:09, 9 August 2010
Incepand cu data de 21.06.2010 a intrat in vigoare OUG nr. 50/2010, care printre altele, limiteaza comisioanele care pot fi percepute de banci, inclusiv in cazul contractelor in derulare. Conform actului normativ, de la data mentionata banca nu mai poate percepe comisionul de risc.
Verificarea respectarii prevederilor OUG se face de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin structurile teritoriale. Amenda minima in caz de abatere este de 20.000 lei.
Formulati in acest sens o reclamatie la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor din judetul dumneavoastra!
Ramane de vazut, insa, cat timp se va aplica ordonanta in forma actuala, pentru ca exista semne ca Guvernul ar putea sa renunte la aplicarea acesteia si contractelor aflate in derulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz societate bancara nutu_mutu nutu_mutu Buna seara. As dori sa-mi spuneti cum sa fac o plangere catre OPC , privind comisionul de risc , pe care-l percepe banca . Am facut notificare bancii , si ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 logodnica logodnica Buna ziua, In articoul din WALL-STREET publicat in 03.09.2010, dl. Cristian Radu – Director Directie Managementul Retelei din cadrul Volksbank a ... (vezi toată discuția)
Eliminare comision de risc din credit ipotecar emilia iuga emilia iuga Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar, pe 25 de ani, in franci elvetieni. Cand am studiat contractul de credit si desfasuratorul ratelor am observat ca ... (vezi toată discuția)