avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract pe casa cumparata pe legea 112 de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract pe casa cumparata pe legea 112 de catre parintii mei

Imi doresc sa stiu daca un antecontract are valoare in cazul in care casa este cumparata de la stat si mai exista un termen de 2 ani pana a fi ridicata prohibitia celor 10 ani, dupa Legea 112 din 1995, in care casa nu poate fi vanduta.
Problema este urmatoare: tatal meu are 3 copii, unul fiind din prima casatorie, imobilul este cumparat de catre parintii mei care inca sunt casatoriti, eu vreau sa cumpar de la parintii mei o parte din casa, mai precis jumatate din imobil, unde deja am inceput sa investesc bani si am vrea sa facem un contract de vanzare-cuparare pe partea respectiva a casei, dar din cate am inteles nu e posibil un astfel de contract... Mi-e teama ca in cei doi ani se pot intampla multe lucruri, tatal meu fiind destul de bolnav. As vrea sa va rog sa ma invatati ce pot face intr-o asemenea situatie, cum as putea sa fac un act valabil care sa devina opozabil fata de mostenitorul din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 18:05, 27 Ianuarie 2008
Puteti face si dvs. un antecontract de vanzare cumparare cu tatal dvs. Daca in 2 se razgandeste poate fi obligat de instanta sa va vanda. Cel mai bine este sa incheiati antecontractul la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii case nationalizate fusion fusion Buna Ziua! In primul rand as vrea sa imi cer scuze pentru greselile ortografice, tinand con ca am fost plecat din tara de ceva timp, si imi cer scuze daca nu ... (vezi toată discuția)
Drept rezervatar ice age ice age Parintii mei, care sunt inca in viata, au avut la un moment dat un apartament, o casa si trei masini. Acum cativa ani, au dat sorei mele apartamentul prin act ... (vezi toată discuția)
Cum sa intru si sa locuiesc in casa parintilor mei GherghinaP GherghinaP Va rog un sfat; Cum pot sa intru efectiv si sa locuiesc in casa parintilor mei in urmatoarea situatie: In urma cu un an , perioada in care ma aflam in ... (vezi toată discuția)