avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Poate Consiliul Local sa ajute SPCLEP ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Poate Consiliul Local sa ajute SPCLEP ?

Daca in urma sedintei de CL se suplimenteaza SPCLEP cu un post de conducere,desfiintat ca urmare a OUG 63/2010,acest post poate fi ocupat temporar conf.art.80 din Legea 188/1999 ,care prevede ca:

(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea acestei funcţii publice.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, pe o perioadă de maximum 6 luni, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Nu se bate cap in cap cu prevederile art. 100 din Legea nr. 188 - Statutul Functionarului Public conform caruia:
(5) In cazul reorganizarii activitatii prin reducerea posturilor, autoritatea sau institutia publica nu poate infiinta posturi similare celor desfiintate pentru o perioada de un an de la data reorganizarii?

Mentionez ca postul meu de sef birou SPCLEP a fost restructurat din eroare dupa parerea mea ,iar acum au revenit ca daca se considera necesar,ceea ce era firesc ca se va intampla,se pot suplimenta posturi de catre Consiliile Locale din aparatul primarului.
In acest caz cu mine cum e corect sa se procedeze?Vom fii din nou 6 persoane dar nu vom avea niciun sef de birou?

Cel mai recent răspuns: alexandraalex , utilizator 21:40, 13 August 2010
alexandraalex a scris:

Vom fii din nou 6 persoane dar nu vom avea niciun sef de birou?



Da, asa veti ramane, pentru o perioada de 1 an. :)
Cum vom proceda?Dupa expirarea termenului de 1 an vom solicita suplimentarea serviciului cu 1 post de conducere sau se poate acum dar se organizeaza concurs doar la anul?
la anul veti aproba o alta organigrama. legea nr. 188/1999, spune clar " autoritatea sau institutia publica nu poate infiinta posturi similare celor desfiintate pentru o perioada de un an de la data reorganizarii" :)
;)Multumesc!Voi ramane singura pe stare civila pentru ca am un primar prost care nu asculta cand ii spui ceva .El a fost singurul din judet care sa grabit cu aprobarea organigramei si a statului de functii iar cand au venit radiogramele de reconstituire a serviciului era prea tarziu.Un PDList increzut care vroia sa dea bine la raportari si pentru asta si-a sacrificat serviciul si oamenii profesionisti.Asa merge treaba in sistemul public in care lucrez de 19 ani.Un dezastru.
D.l Mihai multumesc mult pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)
Serviciul de evidenta si avizul anfp cristina 33 cristina 33 Am o mare problema.Astazi am avut sedinta de Consiliu Local si a fost aprobat statul de functii cu nr.minim pe SPCLEP,adica 4.Dupa indelungi discutii si ... (vezi toată discuția)
Reorganizare in administratia publica locala calin cristiana calin cristiana Situatie reala Administratie publica locala. :sorry:Desfiintarea unui post ocupat de 4 ani, asistent clasa I treapta 2, fiind in urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)