avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare bonuri de masa

As vrea sa stiu, va rog, daca angajatorul are dreptul sa decida ca de la 1 al lunii urmatoare nu mai da unui angajat bonuri de masa?
Mi s-a intamplat mie iar motivatia a fost ca ei (compania) decid daca si cui dau bonuri de masa...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 14 August 2010
Depinde unde scrie ca trebuie sa vi le acorde (daca scrie undeva). Gen: contract de munca, contract colecti, regulament intern.
Daca nu scrie nicaieri, are dreptul...
bonurile le-a dat că aşa a dorit angajatorul.
dacă decide să nu mai dea are dreptul acesta.
Legea nu obliga pe angajator sa acorde bonuri de masa ... insa, angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, care să prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;
c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masă Xzgeorge Xzgeorge Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa AncaAnca92 AncaAnca92 Buna ziua! Am citit legea acordarii tichetelor de masa, dar nu sunt lamurita. Angajatorii aceleasi unitati pot lua numar diferit de bonuri? Depinde de ... (vezi toată discuția)
Acordarea bonurilor de masa... pencix54 pencix54 Angajatorul care a hotarat sa acorde bonuri de masa , este obligat sa le calculeze in functie de zilele lucrate lunar , sau dupa cum doreste , 14 in cazul ... (vezi toată discuția)