Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

emigrare minori

am un copil dintr-o casatorie anterioara . mama lui la scos din tara fara acordul meu .este la scoala acolo. vine in tara oricand vrea pleaca oricand . la vama nu i se cere nici un act de la mine . Am un prieten in aceeasi situatie dar lui i se cere acordul scris de fiecare data cand copilul iese din tara.Cum este legea ? De ce la unul se poate si la altul nu?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:09, 15 August 2010
era obligata prin lege fosta sotie sa va ceara acordul pt scoaterea minorului din tara.
Daca minorul a fost incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca, nu este nevoie de acordul dvs pentru a scoate minorul din tara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un minor euro3 euro3 Buna ziua Actuala mea sotie are un copil dintr-o casatorie anterioara si vrem sa iesim din tara cu minorul,tinind cont ca are o hotarire judecatoreasca de ... (vezi toată discuția)
Urgent-ajutor!!!!! ionescu mitica ionescu mitica Buna seara!!Am o nelamurire si astept urgent un raspuns...dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor care a fost incredintat mamei(minorul are in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor si altele bonygy bonygy referitor pasaport minor viitoarea mea sotie are un copil minor (10 ani) in intretinere dintr-o casatorie anterioara in fapt, hotararea exista, dar tatal ... (vezi toată discuția)