avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rezilierea contractului de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rezilierea contractului de credit

Buna sera!
am si eu o problema in urma cu 2 ani am facut un contract de credit de nevoi personale..in momentul incheieri contractului am fost intrebata daca detin proprietati si am declarat ca am un apartament...sa intamplat sa raman fara servici si cam de 5 luni nu am platit ratele la banca si mi-a venit o instiintare precum ca contractul a fost reziliat si trebuie sa platesc suma integrala ...am fost la banca si cei de acolo mi-au sp ca nu mai am ce sa fac ca vom ajunge la judecata si cel mai bine ar fi sa platesc suma in cel mai scurt timp...intrebarea mea este in ce consta aceasta judecata ce mi se poate intampla sau care pot fi urmarile tinand cont ca acum lucrez si am salariul minim pe economie....
va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: LILIANA FLEANCU , Consilier juridic 19:09, 17 August 2010
In cazul in care se va ajunge in instanta,judecatorul va dispune executarea silita asupra sumei datorate.Daca acum aveti servici ,puteti depune intampinare ,in termen,in care sa solicitati reesalonarea datoriei.
si tinand cont ca suma pe care le-o datorez eu in mom de fata in totalitate este de 4800 ron ma intereseaza daca poate sa faca ceva cu casa
am uitat sa mentionez ca eu sunt proprietar insa parinti mei au uzdefflux viager pe intreg apartamentul
pot face ceva ca sa ajung la o intelegere cu banca si sa nu mai ajung la judecata?
anamihai a scris:

acum lucrez si am salariul minim pe economie...
.
.
.

si tinand cont ca suma pe care le-o datorez eu in mom de fata in totalitate este de 4800 ron ma intereseaza daca poate sa faca ceva cu casa



contractul fiind reziliat, va veni, cand va veni, daca le-ati spus noul loc de munca, poprire pe 1/3 din salariul net pe care-l aveti.

pentru 4800 lei (o rabla de masina, sau un scuter- tot rabla, sau eu stiu ce aragaz...) nu poate exista judecator care sa incuviinteze executare silita imobilara (casa):)


Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
ContSters123067, utilizator
Solicitati bancii creditoare : 1-reevaluarea contractului de credit, in conditiile O.U.G. nr. 50/2010 privind contrac-tele de credit pentru consumatori - “; toate comisioanele aferente creditelor trebuie actualizate pentru a se conforma noilor reglementari”
2-reconsiderarea “REZILIERII CONTRACTULUI DE CREDIT si aplicarea principiului salvgardarii contractului.
3-respectarea de catre creditorul bancar a “ O.U.G. nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori” si punerea in aplicare a prevederile acesteia privind modificarea ratelor de credit in functie de rata anuala a dobanzii EURIBOR, aferenta depozitelor la 3 luni, care a variat si variaza in timpul derularii contractului de credit. Potrivit legislatiei actuale, si banca creditoare in speta, trebuie sa modifice pana la 19 septembrie, contractul de credit incheiat cu consumatorul/imprumutatul pentru a-l adapta la noile reglementari, inainte de a decide rezilierea contractul de credit.
4-punerea in aplicare de catre creditor a prevederilor noului act normative, prevederi ce se aplica atat contractelor noi cat si a celor aflate in derulare, indiferent de valoarea acestora, creditorul avand la dispozitie 90 de zile, incepand cu 21 iunie 2010, modificarea prin Act Aditional a contractului de credit aflat in derulare in conformitate cu noile reglementari, avand in vedere si o noua evaluare a resurselor banesti limitate ale imprumutatului, la momentul actual.

Daca ezitati sa notificati banca, cu siguranta se va intampla ce spun colegii mei mai sus. Se va finaliza cu executarea prin poprirea veniturilor, dupa un prealabil si posibil litigiu. Notificarea s-o depuneti la registratura bancii si sa pastrati o copie a acesteia cu numarul de inregistrare, va va folosi in instanta.
Opuneti-va rezilierii, rezilierea ar fi fost etapa a 2-a dupa semnarea Actelor Aditionale cu modificarile ce le aduce ordonanta, daca nu va conformati inscrisului

Alte discuții în legătură

Comision de rambursare anticipata codreanud codreanud se mai plateste sau nu comisionul de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila? (vezi toată discuția)
Penalitati marinescuioan marinescuioan care este procentul maxim de penalitati +dobanzi la un credit daca creditul este pus in intarziere. (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 - modificarea contractelor de credit MirelaIon04 MirelaIon04 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o interpretare a urmatoarelor articole din OUG50/2010 privind contractele in curs de derulare: Art. 94 Prezenta ... (vezi toată discuția)