avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor. Nerspectarea contractului de editare. ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor. Nerspectarea contractului de editare. Instanta competenta care este?

In urma unui contract de editare am publicat o carte pentru care nu mi s-au platit drepturile de autor cu toate ca a trecut un an de la aparitia cartii pe piata. In contract se stipuleaza ca daca plata se intarzie se percepe comision. Pot da in judecata pentru a-mi primi suma cuvenita inclusiv comisionul respectiv? Societatea e in Bucuresti . Acolo trebuie sa fac demersurile?
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 18:20, 23 August 2010
Mai intai ar trebui sa-i notificati ca sa intelega ca sunteti hotarat sa mergeti pana la capat, cine stie, poate va platesc fara sa mai fie nevoie de instanta.
Da, competenta de judecata pentru litigii privind drepturi de autor apartine Tribunalului Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la itm? dobrica_bogdan dobrica_bogdan Buna ziua! Am o problema cu fostul angajator. Am fost concediat prin desfiintarea postului, cu o decizie inregistrata la ITM Cluj in data de ... (vezi toată discuția)
Decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlude prestatii de asigurari sociale Mihaelaioli Mihaelaioli Buna ziua, Ieri am primit o decizie prin care mi se aduce la cunostinta ca in urma unei verificari facute, s-a constatat ca s-a platit si incasat in mod ... (vezi toată discuția)
Competenta instantei in litigiile de munca gubithebest gubithebest Am un prieten care a avut nu si-a primit salariul de la angajator cateva luni dupa care tipul administratorul firmei i-a spus sa nu mai vina la munca . ... (vezi toată discuția)