avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... posibil partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

posibil partaj

Buna ziua,

Vreau sa divortez pentru motive de infidelitate din partea sotului meu. Sotul hotaraste sa ramana cu casa pe pamant si masina, iar eu cu fetita in varsta de 9 ani intr-un apartament cu 2 camere cu mult inferior financiar. M-a amenintat ca daca nu sunt de acord cu aceasta "ïmpartire a bunurilor"atunci el nu va fi de acord cu divortul. Acum, intrebarea mea este...se poate sa obtin mai mult la partaj dat fiind faptul ca, in 12 ani de casnicie ,pentru toate bunurile obtinute in comun salariul meu a fost cu muult mai mare decat al lui? Pot invoca acest drept al meu sau nu? Avem si o fetita in varsta de 9 ani.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:33, 21 August 2010
Nu este de acord cu divortul?Divortul va fi pronuntat,indiferent ca este cu acordul lui sau nu.Evident ca din moment ce este vorba de bunuri comune,partajul va fi influentat in mod cert si de contributia financiara a fiecaruia dintre soti.


andymaurul
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
andymaurul, utilizator
se poate rezolva totul cu un mediator sau se ajunge in instanta? ajutati-ma cu acest raspuns va rog...

Multumesc frumos
La mediator este mult mai indicat,pt.ca se rezolva foarte repede in comparatie cu instanta de judecata,dar trebuie ca amandoi sa fiti de acord in tot ce priveste divortul,incredintarea minorului,partajul.Se incheie o tranzactie semnata de ambii soti,mediatorul inainteaza actele la instanta si se pronunta sentinta.


andymaurul
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
andymaurul, utilizator
Divortul se pronunta pe baza probelor administrate, indiferent de pozitia sotului. In cadrul actiunii de partaj va trebui sa solicitati ca instanta sa constate si o cota mai mare de contributie a d-voastra la obtinerea masei bunurilor partajabile; astfel veti putea obtine mai mult de 50% din bunurile supuse impartirii. Atentie - se va taxa suplimentar, ma refer la taxa de timbru.
avocat Cristina Popescu
Sotul Dvs. va intimideaza in mod evident, fiind cunoscuta frica teribila a mamelor amenintate cu "pierderea" copilului. Daca sunteti o mama responsabila, va iubiti copilul, l-ati ingrijit pana acum etc, nu aveti de ce sa va faceti griji, deoarece instantele incredinteaza de regula copiii mamelor. Nu stiu ce varsta are copilul, dar era o informatie utila, deoarece acesta poate fi ascultat de catre judecator.
Cu privire la divort, acesta se acorda daca aveti motive temeinice pe care sa le probati in instanta.
Cu privire la partaj, bunurile comune ale sotilor (cele obtinute in timpul casatoriei) sunt prezumat a fi obtinute in cota egala (50%-50%). Deci, in urma unei expertize, se pot partaja bunurile in functie de anumite criterii....
Daca considerati ca ati avut un aport mult mai mare la dobandirea bunurilor, puteti cere cota majora, adica o cota mai mare decat cota legala de 50 %. Dezavantajul acestui demers este ca trebuie sa timbrati la valoare, de asemenea, va trebuie dovezi solide, aportul celuilalt sot putand fi adus in alt mod (ingrijire copil, casa, alte aporturi care sa compenseze diferenta dintre salarii).
Va sfatuiesc ca, dupa introducerea divortului, sa cereti pe calea ordonantei presedintiale incredintarea copilului si stabilirea pensiei de intretinere, pana la incredintarea definitiva obtinuta prin finalizarea dosarului de divort. In acest fel, aveti timp sa va judecati intr-un proces lung si stresant, mai ales daca sotul va ameninta cu diverse...
Apelati la un avocat, sunt multe de facut si de explicat! Succes!

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

Alte discuții în legătură

Divort ramona j ramona j Ma aflu in divort cu fostu sot de 1an jumate .Eu am castigat custodia copilului de 5ani la fond si apel iar la recurs i s-a aprobat sa i se-i rejudece ... (vezi toată discuția)
Contributie de intretinere copil mirela virtosu mirela virtosu Sunt divortata ,am un copil si in urma divortului s-a hoatarat ca tatal sa contribuie la intretinerea copilului cu o contributie pana la implinirea acestuia a ... (vezi toată discuția)
Disperata ContSters164575 ContSters164575 sunt casatorita de 8 ani,am 2 fetite,una de 6 ani si o fetita de 3 ani.De 3 ani sotul meu ma inseala si de atunci au aparut certurile,am fost jignita batuta si ... (vezi toată discuția)