avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Ma aflu in divort cu fostu sot de 1an jumate .Eu am castigat custodia copilului de 5ani la fond si apel iar la recurs i s-a aprobat sa i se-i rejudece procesul de la apel.Ce sanse am sa mi-l incredinteze definitiv ?Fostul sot nu ma lasa sa vb cu copilul si as dori sa pot sa-l vad.Cum credeti ca ar trebui sa procedez ca sa-l vad,cu ajutorul politiei ?precizez ca mi-a facut o multime de probleme din care s-a folosit la tribunal ca as fi o pers imorala.Pre3cizez ca la momentul despartirii copilul era la tara la bunicii paterni si nu m-au lasat sa-l iau.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:26, 21 August 2010
Inaintati o ordonanta presedintiala prin care sa solicitati incredintarea copilului pana la solutionarea definitiva a dosarului de divort. Aceasta procedura ar trebui sa se desfasoare in regim de urgenta. Succes!

Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
sansele sa castigati tutela depind de datele din dosarul instantei. avand in vedere ca instanta de fond v-a dat tutela puteti sa mergeti cu politia sa luati copilul pana la pronuntarea unei hotarati definitive.
imi puteti explica cum este cu ordonanta prezidentiala?unde ar trebui sa ma adresez?cum ar trebui sa o fac?si mai ales cam cat credeti ca o sa dureze deoarece divortul dureaza de aproape 2ani iar in perioada aceast nu am putut vedea copilul
Este tot o cerere de chemare in judecata, dar pe calea unei proceduri speciale care se poate folosi in cazul pericolului afectarii unor drepturi. Masurile care se iau sunt vremelnice. Prin aceasta actiune solicitati incredintarea provizorie catre Dvs. a copilului, pana la solutionarea divortului. De asemenea, solicitati si pensie de intretinere pentru minor. Avantajul este ca termenele sunt mai scurte, procedura fiind necesar a fi facuta cu rapiditate. Succes!

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disperata ContSters164575 ContSters164575 sunt casatorita de 8 ani,am 2 fetite,una de 6 ani si o fetita de 3 ani.De 3 ani sotul meu ma inseala si de atunci au aparut certurile,am fost jignita batuta si ... (vezi toată discuția)
Contributie de intretinere copil mirela virtosu mirela virtosu Sunt divortata ,am un copil si in urma divortului s-a hoatarat ca tatal sa contribuie la intretinerea copilului cu o contributie pana la implinirea acestuia a ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)