avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apa rece ,,furata"=pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apa rece ,,furata"=pierderi apa

apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea cu 1 mc apa rece si 0 mc apa calda; sau 1mc apa rece si 0,5mc apa calda. una din vecine chiar de 5 ani are 0 mc apa rece.am sesizat la asociatie ca nu e posibil asemenea consum.cei de acolo ne-au sfatuit sa facem pomana sa le platim si la pensionari apa, ca doar suntem salariati.suntem 3 familii salariate si restul de 17 pensionari. acum mai nou le vom plati si gazul, caci contoarul e comun si ei se incalzesc mai ieftin la aragaz. ce sa fac? am ajuns la limita rabdarii. va rog astept un sfat.
coeficentul de corectie la apa se aplica la persoane nu la consumul dat de locatari:P
de ce inca in stilul asta comunist...pe persoane? un copil consuma cat un adult sau un batran cat un tanar?
Daca asociatia de proprietari nu doreste sa se sesizeze trebuie sa faci o plangere la serviciul specializat in asociatii de proprietari de la primarie, in care sa sesizezi faptul ca asociatia nu isi indeplineste indatoririle cu buna credinta pentru toti locatarii.
se repartizeaza pe cota parte indiviza conform art 43 din norma metodologica de aplicare a legii 230/2007
Consumul si chiar pierderea daca exista, nu se repartizeaza pe cota parte indiviza care priveste cu totul alte cheltuieli.
Cereti in scris presedintelui asociatiei sau comitetului executiv, sa faca o verificare si o citire a contoarelor de apa rece si calda la toate apartamentele din bloc, este posibil ca unele sa fie defecte sau chiar desigilate.
Presedintele este obligat sa va raspunda in scris la sesizarea dvs iar in fct. de raspuns puteti sa procedati in consecinta.Daca se gasesc contoare defecte sau desigilate, toate diferentele care apar fata de consumurile decalarate ar trebui sa fie platite de persoanele la care s-au gasit probleme.

Alte discuții în legătură

Repartizari pierderi apa calda si apa rece catula catula buna ziua in blocul in care locuiesc avem apometre la apa calda si apa rece si veau sa intreb cum se repartizeaza pierderile dupa ce criteriu???la noi au ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)