avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apa rece ,,furata"=pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apa rece ,,furata"=pierderi apa

apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea cu 1 mc apa rece si 0 mc apa calda; sau 1mc apa rece si 0,5mc apa calda. una din vecine chiar de 5 ani are 0 mc apa rece.am sesizat la asociatie ca nu e posibil asemenea consum.cei de acolo ne-au sfatuit sa facem pomana sa le platim si la pensionari apa, ca doar suntem salariati.suntem 3 familii salariate si restul de 17 pensionari. acum mai nou le vom plati si gazul, caci contoarul e comun si ei se incalzesc mai ieftin la aragaz. ce sa fac? am ajuns la limita rabdarii. va rog astept un sfat.
am si eu o nelamurire in privinta calculului pierderilor de apa rece:
in blocul in care locuiesc intra o singura conducta (de apa rece), care are contorul aferent. in bloc conducta de apa rece (in camera in care se afla centrala termica de scara) se bifurca in conducta de apa rece si conducta de apa calda, fiecare apartament avand contor separat de apa rece si de apa calda.
de curand, punandu-mi centrala proprie de apartament, mie mi se contorizeaza doar apa rece. si de aici apar problemele.
pana acum (nu stiu din ce motive) pierderile de apa se calculau proportional cu consumul de apa rece al fiecarui apartament , neluandu-se in calcul consumul de apa calda (care se prepara doar din apa rece), neexistand un contor pentru apa calda ci doar pentru apa rece care intra in bloc.
din moment ce eu nu mai am contor de apa calda, mie mi se contorizeaza doar apa rece. si asa se face ca, la un consum de 16,1 m3 de apa rece consumat pierderile au fost de 16, 7 m3. adica pierderile au fost mai mari decat consumul, in pierderile calculate mie intrand practic pierderile aferente consumului de apa calda al vecinilor care nu este luat in calcul.
mentionez ca asa zisele pierderi sunt reprezentate practic de consumul de apa realizat in intervalul de timp scurs intre citirea contorului de la conducta de apa rece din afara blocului si citirea contoarelor de catre administratora.
oricat am incercat sa o conving pe administratora ca nu e corect modul de impartire al pierderilor nu am avut succesul scontat. sesizarea (verbala) i-am facut-o imediat dupa afisarea cheltuielilor, iar in scris catre presedinte, cred ca am facut-o dupa 10 zile.
am dreptate eu sau administratora? ce solutii am, in cazul in care am dreptate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizari pierderi apa calda si apa rece catula catula buna ziua in blocul in care locuiesc avem apometre la apa calda si apa rece si veau sa intreb cum se repartizeaza pierderile dupa ce criteriu???la noi au ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)