avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa si angajat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa si angajat

buna seara,

va rog sa ma ajutati cu urmatoare situatie : sunt angajata la o firma cu 8 ore , unde mi se retin si sper ca mi se si vireaza toate contributiile , dar in acelasi timp am un pfa -unde am un contract de colaborare cu provident .Ce taxe salariale trebuie sa mai platesc eu dpdv pfa ? ACeleasi ca si ale unui pfa care nu are nici un alt contract de munca , sau este o diferenta?


multumesc,
Cel mai recent răspuns: helenita , utilizator 09:40, 26 August 2010
cei cu pfa aveau obligatia si pana acum sa plateasca contributii la: pensie, sanatate si somaj indiferent daca mai aveam sau nu si un alt loc de munca.
Daca nu ati achitat pana acum pentru PFA o sa va oblige sa achitati pe 5 ani anterior (termen de prescriptie obligatii fiscale) sau inca de la infiintarea PFA daca termenul este mai mic de 5 ani.
din cunostinetele mele nu trebuia sa platesc somaj ca pfa #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit: pfa si pensionar kalin61 kalin61 Sunt pensionar , am PFA , lucrez la PROVIDENT , cu contract de colaborare . Pana la data de 30.06.2010.mi se retinea din venitul net 16%.De la data de ... (vezi toată discuția)
Impozite salariale pentru cel de-al doilea loc de munca BG BG Buna ziua!Va rog sa ma sprijiniti in obtinerea informatiilor urmatoare: Care sunt impozitele salariale care trebuie achitate atat de angajat cat si de ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare cu pfa? Scrat Scrat Vreau sa infiintez un pfa cu obiect de activitate traduceri si cursuri de limba engleza. Deoarece multi cursanti au cerut cursuri de limba germana, am ajuns la ... (vezi toată discuția)