avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scoala profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scoala profesionala

Buna ziua am o mare rugaminte...as dori sa stiu daca scoala profesionala de 3 ani absolvita se incadreaza la studii medii...si daca da in ce lege se incadreaza ...as doriaceste informati pt ai demonstra sefului meu

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 23 Martie 2021
Parerea mea este ca, școlile profesionale intră în categoria de nivel a studiilor medii.
Scoala profesionala nu intra in categoria studiilor medii. Pentru a fi incadrat cu studii medii trebuie sa fii absolvit liceul cu diploma de bacalaureat.
Sistemul national de învătământ cuprinde următoarele niveluri:
a) învătământ prescolar: grupa mică; grupa mijlocie; grupa mare, pregătitoare pentru scoală;
b) învătământ primar: clasele I - IV;
c) învătământ secundar, care cuprinde:
1. învătământ secundar inferior, organizat în două cicluri care se succed: gimnaziu, clasele V - VIII, si ciclul inferior al liceului sau scoala de arte si meserii, clasele IX - X;
2. învătământ secundar superior: ciclul superior al liceului, clasele XI - XII/XIII, precedat, după caz, de anul de completare;
d) învătământ postliceal;
e) învătământ superior: învătământ universitar si învătământ postuniversitar.

Învătământul prescolar, primar, secundar si postliceal constituie învătământul preuniversitar. Ciclul inferior si ciclul superior al liceului constituie învătământul liceal. Scoala de arte si meserii si anul de completare constituie învăÑământul profesional.
Ce înseamnă studii medii? Ce diplome trebuie să deții?


RaduAma a scris:

Ce înseamnă studii medii? Ce diplome trebuie să deții? Dacă am sc.profesionala și liceu cu diplomă de absolvire dar fara bac pot fi considerate studii medii??

Alte discuții în legătură

Ce inseamna studii medii? venturianov venturianov buna ziua in perspectiva participarii la un concurs, vă rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste criteriul impus prin condiţiile de concurs si anume studiile ... (vezi toată discuția)
Studii medii Vrxi Vrxi Dacă am 1o clase puls 2ani de scoala profesională ,se considera studii medii? (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar ... taran radu taran radu Buna ziua! O persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar fara bacalaureat, pentru incadrarea la un loc de munca se considera cu studii Medii sau ... (vezi toată discuția)